Relatiegeschenken

olijfboom
Olijfboom Vrede en verzoening

De olijfboom is een geliefd geschenk vanwege haar symboliek. Met een olijfboom wenst u iemand vrede, kracht en een goede toekomst toe. Al tijdens de Oudheid werd de olijfboom gebruikt als teken van erkenning door middel van olijfkransen en takken.

Shop alle olijfbomen >>
 
cactus
Cactus Duurzaamheid en warmte

De Cactus is oer, stoer en verrassend, dankzij opvallende vormen en bloemen. In Midden-Amerika zijn cactussen al eeuwenlang een vereerde bron van voedsel, drank, medicijnen, gereedschappen en bouwmaterialen. Duurzaam dus!

Shop alle cactussen >>
 
aloe
Aloe Geduld

Aloë is een bikkel die vrijwel alles overleefd, óók vergeetachtige watergevers. Het is een langzame groeier, maar de plant gaat generaties lang mee! Naast een trouwe vriend, kan het sap van de Aloë ook worden gebruikt voor de huid.

Shop alle aloe >>
 
monstera
Monstera Gezondheid en overvloed

De symboliek van de Philondendron komt niet uit het niets... Het zijn twee termen die deze plantensoort omschrijven: met een overvloed aan verschillende soorten en maten, houden ze je kamer zuurstofrijk en gezond.

Shop alle monstera >>
 
pachira
Pachira Geluk en fortuin

Volgens de Chinese Feng Shui leer vangen de bladeren van de Pachira of ‘geldboom’, die met een beetje fantasie op groene handen lijken, het geld en fungeren de gedraaide stammen als schatbewaarders.

Shop alle pachira >>
 
peperomia
Peperomia Geluk

Net zoals de term ‘Geluk’ is de Pe-peromia er in vele soorten, maten en kleuren, van groen tot roze. De plant wordt in Brazilië gezien als een geluksbrenger. Het is een hart-onder-de-riem-cadeautje dat zegt: 'Het komt allemaal goed'.

Shop alle peperomia >>
 
Rhipsalis
Rhipsalis Ontspanning

De Rhipsalis is een vetplant die er hip uitziet en een kalmerende wer-king heeft. De plant verlaagt stress en heeft als bijnaam de 'cactus van de oerwou-den' omdat hij in het oerwoud groeit, maar ze hebben geen ste-kels... Wat wil je nog meer?

Shop alle rhipsalis >>
 
Alocasia Kansen grijpen

Alocasia of ‘olifantsoor’ kan flink groot worden en men zegt dat het de plant is in het sprookje van 'Sjaak en de Bonenstaak'. Daarmee staat deze plant symbool voor kansen nemen als zich die voordoen, ook als die risicovol zijn.

Shop alle alocasia >>
 
dracaena
Dracaena Bescherming en verdediging

De naam Dracaena is afgeleid van het Griekse 'drákaina', wat vrouwtjesdraak betekent. Dit verwijst naar de hars die helderrood is. Maar wij geloven graag dat het verwijst naar draken, die vooral in China symbool staan voor bescherming.

Shop alle dracaena >>
 
pannenkoekenplant
Pannenkoekenplant Welvaart en rijkdom

Men zegt dat als je een munt stopt in de aarde van je Pilea peperomioides of ‘Pannenkoekplant’, de plant welvaart aan zal trekken. We kunnen niet garanderen dat het werkt, maar het plantje zelf is in ieder geval al goud waard!

Shop alle pannenkoekenplanten >>
 
calathea
Calathea Nieuw begin

De symboliek van de Calathea komt van de Engelse uitdrukking ‘to turn a leaf’. Want zodra ‘s-morgens de zon doorbreekt, spreiden de prachtbladeren zich om het licht op te vangen en ‘s-avonds sluiten ze zich weer. Sssst… hoor je het geritsel?

Shop alle calathea >>
 
Scindapsus
Scindapsus Geluk en fortuin

Scindapsus heeft hartvormige bladeren met een wisselend patroon. De plant kan zowel klimmen als hangen, dus je hebt veel mogelijkheden! Scindapsus staat bekend als geluksplant die zijn eigenaar geld en fortuin helpt te krijgen.

Shop alle scindapsus >>