Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Anthurium

De Anthurium staat ook wel bekend als de flamingoplant dankzij de mooie, sierlijke bloemen die aan de plant groeien. De tropische uitstraling van de Anthurium maakt 'm erg populair als kamerplant. Bovendien zijn Anthuriums gemakkelijk in het onderhoud en in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Door de kleur en vorm van de mooie bloemen zal de Anthurium echt opvallen in uw huis!

Herkomst Zuid-Amerika Waterbehoefte Grond moet vochtig blijven, niet laten uitdrogen
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding 1x per 2 maanden bijmesten, niet in de winter
Verzorging Dood blad weghalen Giftig Ja
Anthurium verzorging
Watergift

De Anthurium heeft altijd een licht vochtige grond nodig, dus zorg dat de kluit niet uitdroogt. Let er daarbij wel op dat de wortels niet permanent in een laagje water staan, dan gaan ze namelijk rotten. In de zomer heeft de Anthurium meer water nodig dan in de winter.

Besproeien

De natuurlijke habitat van de Anthurium is het regenwoud. Een omgeving met een hoge luchtvochtigheid vinden de planten dan ook prettig. Door de plant regelmatig te besproeien, vergroot u de kans op bloemen en wordt ongedierte voorkomen. Ook gaat het blad mooi glanzen na een sproeibeurt.

Standplaats Anthurium
Licht en warmte

De Anthurium staat graag in de halfschaduw. Als u de plant toch graag voor een raam met direct zonlicht wilt zetten, kunt u dit het beste alleen in de winter doen. Gedurende de rest van het jaar is een raam op het noorden ideaal voor deze plant. Ondanks dat de plant niet van direct zonlicht houdt, is het wel belangrijk dat de Anthurium voldoende daglicht krijgt. De bladeren en bloemen zullen verkleuren bij te weinig daglicht. Daarnaast kan de Anthurium een minimale temperatuur verdragen van 15°C.

Anthurium verpotten
Verpotten

De Anthurium kan eens per 2 jaar worden verpot, of wanneer de pot te klein wordt. De ideale periode hiervoor is de lente, of wanneer de plant net is aangeschaft. Op die manier heeft de plant voldoende kracht om te herstellen.

De juiste pot

Het verpotten van een Anthurium is pas nodig wanneer de plant helemaal uit de pot groeit. Gebruik een pot die ongeveer een kwart groter is en vul de oude grond aan met nieuwe universele potgrond.

Potgrond en hydrocultuur

Universele potgrond biedt voldoende voeding wanneer u de plant gaat verpotten. U kunt eventueel hydrokorrels toevoegen aan de bodem van de pot om te voorkomen dat de plant met de wortels in een laagje water komt te staan.

Voeding Anthurium
Voeding

De Anthurium kan met regelmaat worden bijgemest, de vele bloemen vragen namelijk veel voeding. Geef iedere 7 weken opnieuw voeding, maar let goed op de dosering! Er kan beter te weinig voeding worden gegeven, dan te veel. Van oktober tot maart is bijmesten overbodig en kan zelfs schadelijk zijn. Gedurende deze maanden verbruikt de plant een stuk minder energie en heeft daarom ook geen aanvullende voeding nodig.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Schildluis en bladluis zijn plantenziektes waar de Anthurium mee te maken kan krijgen. Bladluis is makkelijk te verwijderen met koud water en een plantenspuit. Schildluis is echter hardnekkiger en zult u biologisch moeten behandelen. Hierbij is het goed om te weten dat schildluizen niet van vocht houden. Door de plant regelmatig te besproeien kunt u voorkomen dat de schildluis zich op uw Anthurium gaat vestigen.

Giftig

De Anthurium is giftig voor mens en dier! Vooral de jonge bladeren en bloemen zijn giftig. Als iemand de bladeren of bloemen van de Anthurium toch inneemt, is het belangrijk haar/hem niet te laten braken. Schakel in deze situatie medische hulp in.

Anthurium Lilli

De Anthurium Lilli is een bijzonder mooie en sierlijke plant. Dankzij de frisse kleur van de bloemen en de compacte groei van de bladeren vormt deze plant een echte blikvanger in uw huiskamer. De plant is gemakkelijk in het onderhoud en zal jarenlang mooi blijven. 

Anthurium Zizou

De Anthurium Zizou is iets donkerder van kleur en geeft een warme en gezellige sfeer aan uw huiskamer. De kenmerkende bloemen maken deze soort tot een fijne toevoeging aan iedere ruimte. Met de juiste verzorging heeft u nog jarenlang plezier van deze prachtige plant.

Anthurium Jungle King

Houdt u van frisgroene planten met een sierlijk karakter? Dan is de Anthurium Jungle King een goede optie voor u. Deze plant heeft namelijk prachtige groene bladeren en - de naam zegt het al - geeft een unieke en tropische uitstraling aan uw interieur. 

Anthurium Clarinervium

De opvallende Anthurium Clarinervium heeft bijzonder mooie hartvormige bladeren die sierlijk naar beneden hangen. Deze plant is dan ook enorm populair onder plantenliefhebbers die houden van een karakteristieke en onderhoudsvriendelijke plant.