Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Howea Forsteriana

Howea Forsteriana of Kentia Palm is een bekende binnen de kamerplanten. Deze palm kan in de natuur erg groot worden en is vaak onderdeel van de prachtige vakantieplaatjes met witte stranden en palmbomen. Met de Howea Forsteriana in uw huis heeft u de mogelijkheid om die uitstraling in uw kamer te creëren.

Herkomst Lord Howe Island Waterbehoefte Grond vochtig houden, niet te droog of te nat
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding 1x per week bijmesten, niet in de winter
Verzorging Dood/bruin blad weghalen Giftig Nee
Howea Forsteriana water geven
Watergift

De Howea Forsteriana heeft een vochtige grond nodig, die niet te droog en niet te nat is. Bij een te droge grond gaan de wortels dood en bij een te natte grond ontstaat er wortelrot. Het beste is om de Howea Forsteriana met regelmaat dezelfde hoeveelheid water te geven. Op die manier blijft het vochtgehalte gelijk.

Standplaats Howea Forsteriana
Licht en warmte

De Howea is een kamerplant die weinig behoefte heeft aan licht, dus een plek in de halfschaduw is prima voor de Howea. Zorg dat het geen plek is met volledige schaduw, want dan kunnen de bladeren geel of bruin worden door het gebrek aan zonlicht. Deze kleur krijgen ze echter ook wanneer er een teveel aan zonlicht is. Plaats de Howea in dat geval op een andere plek en kijk of de plant daar beter tot z'n recht komt.

Verpotten

Howea palmen hebben weinig wortels en groeien langzaam, dus verpotten is niet snel nodig. Als u de plant toch wilt verpotten, dan raden we u aan dit in de lente te doen. Zo hebben de wortels in de zomer tijd om te herstellen. 

De juiste pot

Door te kiezen voor een ruime pot, heeft de plant een grotere waterbuffer en zal de grond minder snel uitdrogen. De oude potgrond kan worden aangevuld met speciale potgrond voor palmen of universele potgrond (bij voorkeur in de lente). Dan heeft de plant genoeg energie om eventuele beschadigingen snel te repareren.

Voeding

De Howea Forsteriana is een erg sterke plant. Echter heeft u geen tropisch klimaat in uw huiskamer, dus kunnen ze in de lente en zomer wel wat extra voeding gebruiken. Dit kan wekelijks van april tot en met september met Pokon Palm voeding. Belangrijk is om geen overdosis te geven. Check de verpakking voor de juiste dosering (de helft is voldoende voor de Howea).

Snoeien

Als de bladeren van de Howea bruin of lelijk worden, kunt u deze het beste afknippen bij de stam. Op deze manier hoeft de palm er geen energie meer in te stoppen en kan alles worden geïnvesteerd in nieuwe bladeren. Door het oude blad dicht bij de stam af te knippen, zal de rest indrogen en zich bij de stam voegen.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

De palm heeft een hele goede weerstand, waardoor ze nauwelijks last hebben van plantenziektes. Wilt u toch het zekere voor het onzekere nemen, controleer uw plant dan regelmatig op eventuele beestjes. Kijk dan met name naar de stam en de onderkant van de bladeren, want soms kan ongedierte zich schuilhouden op plekken die u niet snel ziet.

Giftig

De Howea is niet giftig.

De Howea Forsteriana is een prachtige plant wanneer u uw kamer wil voorzien van tropische sferen. De plant staat bekend om de schitterende vakantieplaatjes waarin u hagelwitte stranden, een azuurblauwe zee en de mooiste palmbomen ziet. Met de Howea Forsteriana kunt u een deel van deze foto's in uw eigen huis halen.