Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Kamerplanten watergeven | Handige tips | Fleurdirect

Handige tips voor het watergeven

Watergeven. Dat is toch wel het onderdeel van de verzorging waar de meeste van ons moeite mee hebben. Af en toe kunnen we wel wat hulp gebruiken bij het herinneren of de hoeveelheid van het watergeven. In deze blog zijn 4 handige tips beschreven die u kunnen helpen bij het watergeven.

 


 

Apps

Tegenwoordig maken we veel gebruik van onze smartphone, dus waarom ook niet voor onze planten? Er zijn meerdere apps die ons kunnen helpen bij de lastige opgave van het watergeven, variërend van uitgebreid tot simpel. Hieronder zijn drie apps beschreven.

Waterbot

In deze app kunt u de planten een eigen avatar geven en een interval instellen. De app zal u vervolgens reminders sturen en het aangeven voordat er iets het fout gaat.

Water me!

Deze app lijkt erg op Waterbot, maar is iets uitgebreider met de locatie van de plant en het instellen van de intervallen.

Mud: Plant water reminder app with watering alerts

Een lange naam, maar een erg duidelijke app. Na de planten-avatars te hebben gemaakt (u kunt de plant een naam geven), stelt u de intervals en reminders in. Daarnaast kunt u ook badges winnen voor het niet-doden van de planten!

Routine

Probeer er een routine van te maken om de planten water te geven. Combineer het bijvoorbeeld met een andere vaste activiteit, zodat het niet kan worden vergeten. U kunt ook een gieter klaarzetten op een vaste plek, zodat u er steeds aan herinnerd wordt.

Alle informatie... Shop hier alle...

Tools

Er zijn allerlei handige tools die u kunnen helpen om de planten water te geven, zoals watermeters en zelfwatergevende potten.

Grootmoeders tip

Waarschijnlijk heeft u hier wel eens van gehoord: ijsklontjes voor de Orchideeën. Door ijsklontjes op de potgrond te leggen, zal het smeltende water langzaam langs de wortels van de Orchidee sijpelen en zo alle wortels bereiken. Op die manier kan de Orchidee het water in alle rust opnemen en wordt de juiste hoeveelheid water gegeven. De vuistregel is: ‘Drie ijsklontjes per plant, per week’.