Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Palmlelie

De palmlelie is een karakteristieke plant die een moderne uitstraling heeft. Door de stevige stam en puntige bladeren heeft de palmlelie een stoer uiterlijk en daarnaast is het een gemakkelijke plant om te onderhouden. Al deze factoren maken de palmlelie tot een ideale kamerplant.

Herkomst Midden-/, Noord-Amerika, Caribisch gebied Waterbehoefte Grond laten uitdrogen, dan pas weer water geven
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding Niet noodzakelijk
Verzorging Dood blad verwijderen Giftig Nee
Palmlelie water geven
Watergift

De palmlelie heeft weinig water nodig. Pas als de grond droog begint te worden, is het belangrijk om de palmlelie weer water te geven. Let op dat het niet bevorderlijk is voor de plant om in één keer een grote hoeveelheid water te geven. Het beste is om regelmatig kleine doseringen te geven. Hoe vaak de palmlelie water nodig heeft, hangt af van waar de plant staat. Staat de plant op een lichte plek, dan zal de grond sneller droog zijn dan op een schaduwrijke plek.

Standplaats palmlelie
Licht en warmte

De palmlelie heeft behoefte aan een gemiddelde standplaats. Hiermee bedoelen we alle plekken, behalve volledig schaduw of volledig zon. Alle standplaatsen daartussen zijn prima. Let op dat de palmlelie zeker 4 a 5 uur daglicht per dag nodig heeft, maar in de gemiddelde huiskamer wordt die hoeveelheid wel gehaald. In de zomer is het mogelijk om de palmlelie buiten te zetten. Zet hem dan niet op een plek in de volle zon.

Palmlelie verpotten
Verpotten

Verpot de palmlelie elke drie jaar of wanneer de pot te klein wordt. Daarnaast is het het beste om elk jaar de grond te voorzien van een verse toplaag. Verpot bij voorkeur in de lenteperiode, zodat de beschadiging aan de wortels minimaal is. Zorg voor een pot die groot genoeg is, zodat de wortels de ruimte krijgen om te groeien. Bovendien zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de palmlelie minder snel zonder water komen te staan.

Voeding palmlelie
Voeding

Ook wat betreft voeding heeft de palmlelie weinig nodig. Wilt u de palmlelie toch een extra boost geven, lees dan eerst zorgvuldig de bijsluiter van de Pokon Groene plantenvoeding. Dan weet u namelijk de juiste dosering van de voeding. Het is beter te weinig voeding te geven dan te veel, anders kunnen de wortels van de plant dichtslaan of verbranden. In de winter staat de Schafflera op rust en heeft het geen extra voeding nodig.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Luizen kunnen de overhand krijgen op uw palmlelie, maar dit kunt u vermijden door regelmatig de bladeren te controleren en er direct iets aan te doen. Kijk ook aan de onderkant van de bladeren en op de stam. Als u luizen heeft gesignaleerd, dan kunt u het beste proberen met koud water de luizen eraf te spuiten. Lukt dat niet, dan kunt u altijd de daarvoor bestemde bestrijdingsmiddelen gebruiken.

Giftig

De palmlelie is giftig, dus pas op bij huisdieren en kinderen. Raadpleeg de huisarts bij inname of irritaties.

Palmlelie

De palmlelie is een karakteristieke plant die een moderne uitstraling heeft. Door de stevige stam en puntige bladeren heeft de palmlelie een stoer uiterlijk en daarnaast is het een gemakkelijke plant om te onderhouden. Al deze factoren maken de palmlelie tot een ideale kamerplant.