Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Vrouwentong | Sanseveria

De Vrouwentong, ook wel bekend als Sanseveria, is een heel geschikte plant voor de vergeetachtige water gevers onder ons! De Vrouwentong is namelijk een van de makkelijkste kamerplanten. De plant geeft niet alleen een warme uitstraling aan uw kamer, maar is ook luchtzuiverend en zorgt voor een betere luchtvochtigheid. Makkelijk, aantrekkelijk en gezond dus!

Herkomst Afrika en Azië Waterbehoefte Grond laten uitdrogen, 1x in de 3 weken water
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding 1x per 2 weken bijmesten, niet in de winter
Verzorging Dood blad weghalen Giftig Ja
Vrouwentong water geven
Watergift

Zoals al eerder vermeld is de Vrouwentong heel geschikt voor vergeetachtige watergevers. Sterker nog, het is beter voor de plant om een gietbeurt over te slaan, dan te veel water te krijgen! Al het aarde moet goed zijn opgedroogd, voordat er water gegeven wordt. Bij twijfel is het beter om de Vrouwentong geen water te geven. Bij teveel water kunnen de wortels van de Vrouwentong verrotten en zal de plant doodgaan. In de winter kan de Vrouwentong gerust 6 tot 8 weken zonder water.

Standplaats Vrouwentong
Licht en warmte

Bij de Vrouwentong kunt u qua standplaats niet snel iets verkeerd doen. Als de plant erg licht staat, zullen de bladeren lichter kleuren. Als u de donkere bladeren juist mooi vindt, kunt u de plant beter iets verder van het raam afzetten (in het halfschaduw). Hoe verder de Vrouwentong van het raam af staat, hoe minder de waterbehoefte en hoe minder de plant zal groeien. Het wordt afgeraden de plant in de schaduw (meer dan 4 meter van het raam) te zetten.

Vrouwentong verpotten
Verpotten

Wat betreft het verpotten is de Vrouwentong net zo gemakkelijk als op het gebied van water geven en bijmesten. De plant zal het niet snel benauwd krijgen in de pot, maar het kan soms mooier ogen om een te grote plant in een grotere pot te verplaatsen. Doe dit dan in het voorjaar of direct na de aanschaf en vul de oude potgrond aan met universele potgrond.

Voeding Vrouwentong
Voeding

De Vrouwentong heeft geen extra voeding nodig, omdat de plant erg traag groeit. Als u de plant toch graag wilt bijvoeden, geef dan in de lente of zomer een lage dosering van de Pokon Cactus voeding. Lees altijd goed de bijsluiter of de verpakking voor de dosering! De Vrouwentong heeft maar ¼ van de aanbevolen dosering nodig. Het is beter te weinig voeding te geven dan te veel, anders kunnen de wortels van de plant dichtslaan of verbranden.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

De Vrouwentong is niet gevoelig voor ongedierte en ziektes. Als de plant hier toch last van heeft, is het vaak gemakkelijk te verwijderen met de harde straal van de plantenspuit. Mocht dat niet helpen en heeft de Vrouwentong nog steeds last van ongedierte, dan raden wij aan dit direct te bestrijden met een biologisch of chemisch bestrijdingsmiddel. Check de verpakking voor de juiste dosering.

Giftig

De Vrouwentong is matig giftig voor mens en dier en het eten ervan wordt dan ook afgeraden. Dit kan leiden tot maag en darm klachten.

Vrouwentong 

De Vrouwentong, ook wel Sanseveria genoemd, is een heel geschikte plant voor de vergeetachtige water gevers onder ons! De Vrouwentong is namelijk erg gemakkelijk te onderhouden. De plant geeft niet alleen een warme uitstraling aan uw kamer, maar is ook luchtzuiverend en zorgt voor een betere luchtvochtigheid. We kunnen wel zeggen dat de plant makkelijk, aantrekkelijk en gezond voor uw kamer is!