Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Buitenplanten boost!

  • Geplaatst op
  • Door Melissa Sonneveld

Door buitenplanten te gebruiken op uw terras of bij de voordeur, krijgt uw huis een levendige en verzorgende sfeer. Afhankelijk van uw smaak, kunt u kiezen voor veel verschillende buitenplanten. Kies een Olijfboom voor een warme en tropische uitstraling, of kies een Naaldboom voor een stoere en sterke uitstraling. In deze blog worden alle sferen en uitstralingen beschreven per soort. Waar u ook voor kiest, bij FleurDirect leveren wij de beste kwaliteit buitenplanten.

Buxus

De Buxus is een erg bekende plant in Nederland en wordt op veel verschillende manieren gebruikt. Vaak wordt deze groenblijvende plant gebruikt als afscheiding van tuinen, maar de Buxus kan ook op vorm worden gesnoeid en in potten geplant. Op alle manieren zorgt de Buxus voor een nette en verzorgde uitstraling. Ook kan de plant, door het op verschillende manieren te snoeien, een speelse uitstraling hebben.

 

Citroenboom

Citroenbomen komen veel voor in Mediterraan Europa en het lijkt of ze die warmte met zich mee brengen. Een Citroenboom geeft een tropische en vrolijke uitstraling aan uw terras of tuin. De witte bloemen en later gele vruchten zorgen voor kleur en afwisseling. Bovendien verspreiden ze een heerlijke geur.

 

Ilex Crenata

De Ilex Crenata of Japanse Hulst heeft veel weg van de Buxus. Wanneer u deze plant op vorm snoeit en in een pot of in de tuin plaatst, heeft het dus dezelfde uitstraling als de Buxus: netjes en verzorgd. Maar in tegenstelling tot de Buxus, kan de Japanse Hulst ook als bonsai worden gehouden. De bonsai-variant heeft een chique uitstraling en straalt rust uit.

 

Laurus Nobilis

De Laurier staat symbool voor wijsheid en glorie en dat straalt deze plant ook uit. De eenvoudige bladeren geven een rustieke sfeer en kunnen in allerlei vormen gesnoeid worden. De vormsnoei is niet het enige waarop de Laurier een eenvoudig maar uniek karakter uitstraalt. De Laurier wordt namelijk ook op een bepaalde manier gekweekt, waardoor de stam in de vorm van een spiraal groeit.

Naaldboom

Naaldbomen hebben, zoals de naam al aangeeft, naalden in plaats van bladeren. Dit geeft ze een puntig uiterlijk, waardoor ze een stoere uitstraling hebben. Naaldbomen zijn in veel verschillende soorten, maten en uitvoeringen verkrijgbaar. U kunt kiezen voor de sierlijke Bregeon op stam, maar ook voor de robuste Nigra Nana.

 

Olea Europea

Net zoals de Citroenboom, komt de Olijfboom veel voor in Mediterraan Europa. Toch heeft de Olijfboom een heel andere uitstraling. De grijsachtige bladeren zorgen voor een chique en warme uitstraling. Olijfbomen worden veel op stam verkocht, wat er strak en netjes uitziet. U kunt ook gaan voor een meer speelse uitstraling, door te kiezen voor de variant met een spiraal stam.

 

Taxus

De Taxus komt oorspronkelijk uit Europa en past van nature dus al in onze tuinen. De plant kan als haag in de volle grond worden geplaatst, maar de Taxus wordt tegenwoordig steeds meer op vorm gesnoeid en in een pot geplaatst. Deze donkergroene plant behoud de kleur in de winter en krijgt ’s zomers kleurige rode bessen. In de tuin heeft de Taxus een robuuste, maar tegelijk een nette uitstraling.