Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Flamingoplant | Anthurium kopen

Anthurium Anthurium
50cm
14cm
16,95
15,55
Anthurium Anthurium
30cm
19cm
24,95
22,89
Anthurium Anthurium
70cm
25cm
39,95
36,65
Anthurium Anthurium
35cm
12cm
9,95
9,13
Anthurium Lechuza Anthurium
50cm
23cm
39,95
36,65
Anthurium Lechuza Anthurium
50cm
17cm
39,95
36,65
Anthurium Anthurium
30cm
12cm
11,95
10,96
Anthurium Anthurium
55cm
17cm
17,95
16,47
Anthurium Anthurium
30cm
19cm
24,95
22,89
Anthurium Anthurium
55cm
17cm
18,95
17,39
Anthurium Lechuza Anthurium
50cm
23cm
39,95
36,65
Anthurium Anthurium
50cm
14cm
14,95
13,72
Anthurium Anthurium
30cm
12cm
11,95
10,96
Anthurium Anthurium
30cm
12cm
11,95
10,96
Anthurium Anthurium
90cm
30cm
109,95
100,87
Anthurium Anthurium
45cm
14cm
14,95
13,72
Anthurium Lechuza Anthurium
50cm
21cm
59,95
55,-
Anthurium Anthurium
45cm
14cm
14,95
13,72
Anthurium Anthurium
50cm
25cm
59,95
55,-
Anthurium Anthurium
30cm
12cm
11,95
10,96
Anthurium Anthurium
35cm
12cm
11,95
10,96
Anthurium Anthurium
50cm
17cm
17,95
16,47
Pagina 1 van 2

Flamingoplant kopen bij Fleurdirect

De Anthurium staat ook wel bekend als de flamingoplant dankzij de mooie, sierlijke bloemen die aan de plant groeien. Bij Fleurdirect treft u verschillende hybriden van de Flamingoplant in het assortiment aan. De bloemen van de plant zijn in uiteenlopende kleuren beschikbaar en bloeien langdurig. De rode varianten zijn het meest bekend, maar ook de witte, oranje of roze exemplaren staan mooi in uw woonkamer. Ook zijn er nog enkele meerkleurige varianten. De flamingoplant is een ware kamerplant die heel goed in een binnenklimaat kan staan. Daarnaast is het ook een goede snijbloem. De mooie bladeren zijn sterk en ze hebben een mooie glans. Kortom, de Flamingoplant is een prachtige aanwinst in uw woonkamer. De Anthurium kopen doet u dan ook bij Fleurdirect!

Oorsprong van de Anthurium

De Anthurium is een mooie exotische kamerplant afkomstig uit de tropen en is bekend vanwege de prachtige bloemen die de plant heeft. De Anthurium is familie van de gronskelachtigen en de Aracea. De plant bestaat uit wel 600 soorten. De Anthurium wordt ook wel Flamingoplant genoemd, dit komt doordat de bloemen in combinatie met de steel veel weghebben van een Flamingo. Deze unieke planten groeien normaal in de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika op beschutte plekken. De Anthurium heeft schitterende kleurvariaties in haar bloemen; van spierwit tot dieppaars en voor ieder interieur is er wel een passende kleur te vinden. De bloemen bestaan uit een fraai gevormde bloemschede met daarin spiraalvormige bloemkolven. De plant kan continu in bloei zijn maar meestal duurt de bloeiperiode zo’n drie maanden. Na drie maanden zullen er weer nieuwe kleurrijke bloemen verschijnen. Gebruik deze mooie kamerplant om uw vensterbank of tafel op te vrolijken!

Verzorging van de Flamingoplant

De Flamingoplant of anthurium heeft een warme omgeving nodig maar behoeft verder weinig bezorging. Deze kamerplanten hebben eenmaal per week water nodig. Het is wel belangrijk dat de wortels niet permanent in een laag water staan. Kies voor regenwater in plaats van leidingwater wanneer u de plant water geeft, dit is beter voor de plant. Het is belangrijk om de kluit goed vochtig te houden en in de winter is het aan te raden om de grond koeler en droger te houden. Dit zal de knopvorming van de plant namelijk stimuleren. In de winter kunt u de plant eenmaal per twee weken water geven. Ook vindt de plant het fijn om af en toe besproeid te worden met water. Dit helpt de plant gezond te blijven en maakt de kans op nieuwe bloemen groter. De Flamingoplant is niet winterhard en moet daarom altijd binnen worden gehouden wanneer het kouder wordt.

Standplaats van de Flamingoplant

U kunt de Anthurium het beste plaatsen op een plek zonder direct zonlicht. Te veel zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat de randen van de bladeren bruin kleuren of de bloemen een gele gloed krijgen. Te weinig zonlicht is ook niet goed, dan kleuren de bloemen groen. De beste standplaats is voor een raam op het noorden. Als de bladeren van de Anthurium glimmen en de plant rijk bloeit, weet u dat hij het naar zijn zin heeft.

Voeding voor de Anthurium

De Anthurium kan met regelmaat worden bijgemest, de vele bloemen vragen namelijk veel voeding. De Anthurium zal na zes tot acht weken zijn voedingsstoffen in de aarde hebben verbruikt. Geef iedere 7 weken opnieuw voeding, maar let goed op de dosering! Er kan beter te weinig voeding worden gegeven, dan te veel. Van oktober tot maart is bijmesten overbodig en kan zelfs schadelijk zijn. Gedurende deze maanden verbruikt de plant een stuk minder energie en heeft daarom ook geen aanvullende voeding nodig.

De Anthurium verpotten

De Anthurium kan eens per 2 jaar worden verpot, of wanneer de pot te klein wordt. De ideale periode hiervoor is de lente, of wanneer de plant net is aangeschaft. Op die manier heeft de plant voldoende kracht om te herstellen.

Het verpotten van een Anthurium is pas nodig wanneer de plant helemaal uit de pot groeit. Gebruik een pot die ongeveer een kwart groter is en vul de oude grond aan met nieuwe universele potgrond.

Universele potgrond biedt voldoende voeding wanneer u de plant gaat verpotten. U kunt eventueel hydrokorrels toevoegen aan de bodem van de pot om te voorkomen dat de plant met de wortels in een laagje water komt te staan.

Ziektes, ongedierte en giftigheid

Schildluis en bladluis zijn plantenziektes waar de Anthurium mee te maken kan krijgen. Bladluis is makkelijk te verwijderen met koud water en een plantenspuit. Schildluis is echter hardnekkiger en zult u biologisch moeten behandelen. Hierbij is het goed om te weten dat schildluizen niet van vocht houden. Door de plant regelmatig te besproeien kunt u voorkomen dat de schildluis zich op uw Anthurium gaat vestigen.

De Anthurium is giftig voor mens en dier! Vooral de jonge bladeren en bloemen zijn giftig. Als iemand de bladeren of bloemen van de Anthurium toch inneemt, is het belangrijk haar/hem niet te laten braken. Schakel in deze situatie medische hulp in.

Anthurium kopen in verschillende kleuren

De Anthurium is een gemakkelijk te verzorgen exotische plant. Deze kamerplant kunt u met de verzorgingstips van Fleurdirect eenvoudig een jaar mooi in huis houden. De Anthuriums van Fleurdirect zijn direct afkomstig van de kwekerij en daarom van de hoogste kwaliteit. Bij Fleurdirect shopt u de meest populaire en trendy Anthuriums tegen scherpe prijzen. U kunt kiezen uit verschillende kleuren. Het aanbod bestaat uit Anthuriums met rode, witte, roze en paarse bloemen. De planten zijn stuk voor stuk prachtig. De Anthurium komt voor in verschillende groottes. Op de website kunt u door middel van de filters de hoogte en diameter van de plant selecteren. Het aanbod dat overblijft voldoet aan de door u doorgegeven criteria. Daarnaast bieden wij ook opgemaakte Anthuriums in pot, bijvoorbeeld de Anthurium Rainbow in een keramiek pot. Dit is een mooie kamerplant in een luxe pot die u rechtstreeks in uw interieur kunt plaatsen. U kunt bij iedere Anthurium natuurlijk ook zelf een pot uitzoeken uit ons assortiment. Jaarlijks komen er nieuwe soorten van de Anthurium op de markt. Houd daarom de website van Fleurdirect goed in de gaten voor de nieuwste Anthuriums. Deze elegante planten zijn een perfecte aanvulling op ieder interieur dankzij de veelzijdigheid en vele kleurvariaties.

Anthurium kopen en meer bij Fleurdirect

Een Anthurium kopen? Voor een ruim assortiment aan prachtige Anthuriums - maar ook vele andere soorten bloeiende planten - kunt u bij ons terecht! Naast bloeiende planten bieden wij ook mediterrane planten, kantoorplanten, kunstplanten en nog veel meer. Bij iedere plant kunt u ook een prachtige pot bestellen. Ook kunt u bij ons terecht voor speciale plantenvoeding en accessoires ter verzorging van uw planten. Alle planten komen direct van de beste kwekers, wij bieden hoge kwaliteit. Op onze website vindt u het gehele aanbod verdeeld in categorieën. Het aanbod kunt u verkleinen door de filters te gebruiken. In onze plantengids leest u meer informatie over de plant en de verzorging daarvan. Een bestelling plaatst u gemakkelijk en snel. Bij een bestelling van boven de €45,00 bezorgen wij gratis. U kunt zelf een bezorgdag en tijdstip kiezen. Wij bieden ook een plant- en opmaakservice waarbij we de door u gekozen plant professioneel opmaken in een pot. U kunt zelf een plant met pot samenstellen, maar wij kunnen dat ook voor u doen. Niet levende producten kunt u altijd binnen 14 dagen ruilen. Is er een probleem met de bezorgde plant, neem hierover dan contact met ons op en wij helpen u graag verder. Heeft u andere vragen, kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u hulp nodig bij uw bestelling? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Anthurium Lilli

De Anthurium Lilli is een bijzonder mooie en sierlijke plant. Dankzij de frisse kleur van de bloemen en de compacte groei van de bladeren vormt deze plant een echte blikvanger in uw huiskamer. De plant is gemakkelijk in het onderhoud en zal jarenlang mooi blijven.

Anthurium Jungle King

Houdt u van frisgroene planten met een sierlijk karakter? Dan is de Anthurium Jungle King een goede optie voor u. Deze plant heeft namelijk prachtige groene bladeren en - de naam zegt het al - geeft een unieke en tropische uitstraling aan uw interieur.

Anthurium Zizou

De Anthurium Zizou is iets donkerder van kleur en geeft een warme en gezellige sfeer aan uw huiskamer. De kenmerkende bloemen maken deze soort tot een fijne toevoeging aan iedere ruimte. Met de juiste verzorging heeft u nog jarenlang plezier van deze prachtige plant.

Anthurium Clarinervium

De opvallende Anthurium Clarinervium heeft bijzonder mooie hartvormige bladeren die sierlijk naar beneden hangen. Deze plant is dan ook enorm populair onder plantenliefhebbers die houden van een karakteristieke en onderhoudsvriendelijke plant.

Lees meer