Prijs
Min: €0
Max: €200
Hoogte
Min: 0CM
Max: 100CM
Diameter
Min: 0cm
Max: 10cm
Standplaats
Bovenaanzicht Zijaanzicht
Verzorging
Merken

Calathea

Een Calathea kopen doet u eenvoudig bij Fleurdirect ✓ direct van de beste kwekers ✓ ruime keuze ✓ gratis verzending vanaf €45,00 ✓ levering 1-2 werkdagen

Calathea | Fleurdirect.nl

De Calathea is een erg mooie kamerplant en is familie van de Marantaceae. Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, daar staan ze in de oerwouden in het Amazonegebied. De Calathea is een bijzondere plant, hij sluit s ’avonds zijn bladeren en s ’morgens opent hij deze weer, daarom wordt deze plant ook wel ‘the living plant’ genoemd. De plant kan dit doen doordat het blad een heel klein gewricht heeft, als dit gebeurt kunt u het horen, het geeft namelijk een zacht ruisend geluid. De Calathea is een sierlijke plant, de bladeren verschillen allemaal van elkaar en hebben mooie versieringen. Deze kamerplant heeft regelmatig wat water nodig, vooral in de zomermaanden mag u zeker twee keer per week de plant bevochtigen, in de winter hoeft u dit niet zo vaak te doen. De Calathea moet in een vochtige grond staan, maar niet te nat, doordat deze uit het vochtige regenwoud komt is het belangrijk dat de plant niet droog komt te staan.
 

Ruim aanbod aan groene kamerplanten

Op zoek naar een groene kamerplant, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Fleurdirect.nl vindt u meer dan 25 soorten groene kamerplanten, van Aloë Vera planten tot Phoenix palmen. U vindt hier niet alleen groene kamerplanten, ook andere kamer- en kantoorplanten en verschillende soorten orchideeën. De meeste planten hebben een goede verzorging nodig en daarom is het onderhoud van deze planten ook erg belangrijk, verzorgingsproducten voor iedere plant vindt u dan ook in ons ruime assortiment. Ook hebben we andere accessoires, zoals watergeefsystemen, bloempotten, plantenbakken en potgrond.
 

De Calathea online kopen

De Calathea is nooit hetzelfde, in ons assortiment vindt u allerlei soorten in verschillende kleuren en maten. De een heeft een mooie lichtgroene kleur op de vergen van het blad met daaromheen een warme donkergroene kleur, de ander heeft meer paarskleurige tinten in het blad zitten. Doordat ze zo verschillen van elkaar kunt u altijd blijven combineren en zijn ze nooit hetzelfde. Heeft u vragen over de verzorging van deze kamerplant dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u graag bij het vinden van het juiste antwoord. Via onze webshop kunt u makkelijk de juiste planten vinden en u kunt uw bestelling veilig betalen via iDeal, PayPal, AfterPay, MasterCard en Maestro. Bekijk snel ons grote assortiment met kamer- kantoorplanten, orchideeën en accessoires van hoge kwaliteit die direct van de beste kwekers komen. 

Lees meer