Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Ficus

De Ficus is een erg veelzijdige plant. De plant is in veel verschillende soorten, maten en vormen verkrijgbaar. Het is dus mogelijk om uw hele kamer te vullen met Ficussen en toch diversiteit te creëren! De Ficus komt van oorsprong uit een warm klimaat. Zet de plant dus op een lichte plek en houdt de potgrond vochtig: Zo kunt u nog jaren plezier beleven aan deze mooie plant!

Herkomst Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Australië Waterbehoefte Regelmatig, niet laten uitdrogen
Standplaats Licht tot zonnig Voeding 1x per 2 weken bijmesten, niet in de winter
Verzorging Dood/bruin blad weghalen Giftig Ja
Ficus water geven
Watergift

Hoe meer de Ficus in de zon staat, hoe meer water de plant nodig heeft. Vooral in de zomer moet u de plant regelmatig watergeven. Zorg er daarbij voor dat de potkluit nooit helemaal uitdroogt. Tijdens de rustperiode (winter) heeft de Ficus minder water nodig.

Standplaats Ficus
Licht en warmte

Een Ficus kan zowel op een lichte als op een half-lichte plek staan. Zorg er wel voor dat u de plant niet in het directe zonlicht plaatst tijdens de hete zomermaanden. Wanneer u eenmaal een plekje heeft gevonden is het raadzaam om de Ficus daarna niet meer te verplaatsen. Het kost de plant veel energie om te wennen aan een nieuwe locatie. Groeit de Ficus teveel naar één richting, dan kunt u deze voorzichtig draaien. Zorg wel dat u dit in kleine stapjes doet om de plant voldoende te beschermen.

Ficus verpotten
Verpotten

Verpot een Ficus ongeveer elke 2 jaar, tenzij de pot eerder te klein wordt voor de plant. Verpot de plant in de lente periode of direct na aanschaf, zodat de beschadiging aan de wortels minimaal is. Een Ficus groeit meestal sneller na het verpotten, dus wacht een extra jaar met verpotten als u de plant te groot vindt worden.

De juiste pot

Zorg voor een pot die groot genoeg is, zodat de wortels de ruimte krijgen om te groeien. Bovendien zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de plant minder snel zonder water komen te staan.

Voeding Ficus
Voeding

De grond waar de Ficus in staat beschikt al over een aardige dosis voedingsstoffen, maar na een tijdje raken deze op. Het wordt dan ook aangeraden om de plant één keer in de twee weken bij te mesten met Pokon Groene plantenvoeding. Op deze manier houdt u de Ficus sterk en gezond. In het geval van een Ficus Bonsai kunt u Pokon Bonsai Voeding gebruiken. In dat geval is één keer in de maand voldoende. Lees altijd goed de bijsluiter of de verpakking voor de dosering!

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Het is belangrijk uw kamerplanten af en toe te controleren op ongedierte. Als u kleine beestjes ziet of de bladeren voelen kleverig aan, kan het zijn dat uw plant last heeft van luizen. Controleer dan gelijk ook even uw andere kamerplanten; vaak hebben meerdere planten hier dan last van. Ongedierte kunt u voorkomen door de plant af en toe te besproeien. Als het besproeien niet werkt, kunt u overgaan op biologische of chemische ongediertebestrijding. Lees altijd de bijsluiter voor het juiste gebruik van het product.

Giftig

Ficussen zijn giftig. Het witte sap dat vrijkomt na het snoeien is irriterend op een droge huid. Het eten van blaadjes door huisdieren en kinderen kan leiden tot bultjes op de huid. Raadpleeg in dat geval de huisarts of dierenarts over de behandeling.

Ficus Lyrata

De Ficus is een erg veelzijdige plant. Ze zijn in veel verschillende soorten, maten en vormen verkrijgbaar. Het is dus mogelijk om uw hele kamer te vullen met Ficussen en toch diversiteit te creëren! De Ficus komt van oorsprong uit een warm klimaat. Zet de plant dus op een lichte plek en houdt de potgrond vochtig, dan kunt u nog jaren plezier beleven aan deze plant!

Ficus Elastica Abidjan

De Ficus Elastica Abidjan verschilt van zijn soortgenoten door de donkere kleur van de bladeren. De plant wordt ook wel de 'Rubberplant' genoemd. Het liefst staat de plant op een plek waar het minimaal 5 uur aan (indirect) zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de grond altijd lichtvochtig blijft, maar dat er geen laagje water in de pot komt te staan. Dit kan namelijk wortelrot veroorzaken. 

Ficus Bonsai

De Ficus Bonsai is een kleine plant die lijkt op de Bonsai boom. De plant wordt ook wel Ficus Microcarpa genoemd. Net als de andere Ficus planten heeft deze plant behoefte aan veel indirect zonlicht en voldoende water. In de winter heeft de plant minder water nodig. Let op dat er geen waterlaagje onder in de pot ontstaat; dit kan namelijk wortelrot veroorzaken.

Ficus Nitida

De Ficus Nitida is al jaren een populaire kamerplant. De plant houdt van veel zonlicht en heeft voldoende water nodig. Daarnaast is de plant ook goed te plaatsen op kantoor. Wanneer de plant te weinig licht of water krijgt, is dit te zien in het vallen van de bladeren. Krijgt de plant wel de aandacht die hij verdient, heeft u er een echte blikvanger bij!