Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Bovenaanzicht Zijaanzicht
Merken
Prijs
Min:
Max:
Enter

Orchidee

De Orchidee is een hele populaire kamerplant. Niet alleen omdat de Orchidee zo’n prachtige plant is, maar ook omdat de levensduur erg lang is. Door de Orchidee goed te verzorgen kunt u er jarenlang plezier van hebben. De Orchidee kent vele soorten, maar de meest bekende zijn de Phalaenopsis Vanda, Dendobrioum en Cymbidium.

Herkomst Maleisië Waterbehoefte Grond vochtig houden, 1x in de week water
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding 1x in de twee weken
Verzorging Besproeien Giftig Nee
Orchidee water geven
Watergift

De Orchidee krijgt het liefst met regelmaat dezelfde hoeveelheid water. Eén keer in de week een scheut water is voldoende. Hoeveel die scheut is zult u zelf moeten ondervinden (sommige mensen houden de hoeveelheid van 2 ijsklontjes aan). Na een aantal keer water geven merkt u wanneer het teveel of te weinig is. Zorg er voor dat de grond nog lichtvochtig is wanneer u weer water geeft. Is het nog nat? Dan geeft u teveel water. Het is niet bevorderlijk voor de Orchidee om gedurende langere tijd in een natte grond te staan, want dan kan er wortelrot ontstaan. U kunt het uzelf ook gemakkelijker maken en een vochtigheidsmeter aanschaffen. Deze meter geeft aan wanneer de Orchidee weer water nodig heeft!

Besproeien

Van nature is de Orchidee gewend aan een hoge luchtvochtigeheid. In onze huiskamers halen we die luchtvochtigheid niet en kan de sierlijkheid en vitaliteit van de Orchidee afnemen. Dat voorkomt u door de Orchidee regelmatig te besproeien met een plantenspuit. Zeker in de winter kan de Orchidee een extra sproeibeurt gebruiken.

Standplaats Orchidee
Licht en warmte

De Orchidee staat het liefst op een zo licht mogelijke plek, maar uit de zon. Een raam op noorden/oosten/westen zou perfect zijn! Zet het raam dan niet op een kier, want de Orchidee kan niet zo goed tegen de tocht. Bovendien krijgt de Orchidee dan ook sneller last van ongedierte.

Orchidee verpotten
Verpotten

Als u de groei van uw Orchidee wilt stimuleren, kunt u de plant in een nieuwe, grotere pot zetten. Dit kunt u het beste doen na 2 of 3 jaar of direct na aanschaf. Op die manier hebben de wortels meer ruimte en zal de Orchidee gaan groeien. Daarnaast zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de Orchidee minder snel zonder water komen te staan.Verpot de Orchidee bij voorkeur in het voorjaar, zodat eventuele beschadigingen aan de wortels sneller worden hersteld.

Voeding Orchidee
Voeding

Doordat de Orchidee veel bloeit, heeft het ook veel voedingsstoffen nodig. Daarom is het nodig de Orchidee één keer in de twee weken Pokon Orchideeënvoeding te geven. Op die manier weet u zeker dat de Orchidee voldoende voeding heeft en kunt u extra lang genieten van de prachtige bloemen. Lees voor gebruik de bijsluiter/verpakking voor de juiste dosering.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Het zou kunnen dat uw Orchidee te maken krijgt met wolluis. Door de Orchidee regelmatig te besproeien met een plantenspuit kunt u voorkomen dat dit ongedierte uw plant aantast. Wolluis heeft namelijk een hekel aan vocht. Als het besproeien niet werkt, kunt u altijd overgaan op biologische of chemische bestrijdingsmiddelen. Lees in dan geval van tevoren goed de bijsluiter.

Giftig

De Orchidee is niet giftig.

Orchidee

De Orchidee is een hele populaire kamerplant. Niet alleen omdat de Orchidee zo’n prachtige plant is, maar ook omdat de levensduur erg lang is. Door de Orchidee goed te verzorgen kunt u er jarenlang plezier van hebben. De Orchidee kent vele soorten, maar de meest bekende zijn de Phalaenopsis Vanda, Dendobrioum en Cymbidium.