Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

De kans op griep verkleinen met deze kamerplanten

  • Geplaatst op
De kans op griep verkleinen met deze kamerplanten

De kans op griep verkleinen met deze kamerplanten

De griep heerst weer in ons land, dit hebt u vast al gemerkt op het werk of op de school van uw kinderen. Bijna iedereen loopt rond met zakdoekjes in hun zak en er liggen veel mensen ziek thuis op de bank. Om de kans op griep in uw huis of op het kantoor te verkleinen kunnen kamerplanten u daarbij helpen. Door de aanwezigheid van diverse kamerplanten in uw woning of op het werk kunt u de kans op griep volgens onderzoek van de Edith Cowen Universiteit zeker kleiner maken.

 

Er zijn verschillende kamerplanten die zorgen voor een schone en frisse lucht. Deze planten hebben een luchtzuiverende functie, dat houdt in dat ze bacteriën uit de lucht kunnen filteren. Als uw man of kind aan het snotteren is naast u op de bank of in bed, dan kunt u met een paar kamerplanten misschien wel voorkomen dat u ook wordt besmet. Dit geldt ook voor planten op het kantoor als een collega tegenover of naast u aan het hoesten en snotteren is. Naast bacteriën kunnen diverse planten ook schadelijke chemische deeltjes uit de lucht fileren die ronddwarrelen in uw woning doordat u bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen hebt gebruikt. Onderstaand vindt u een top 3 van meest luchtzuiverende planten waardoor u minder vatbaar bent voor de griep en u verzekerd bent van een schonen lucht in uw woning en op het kantoor.

 

#1 De Goudpalm (Areca)

De Goudpalm is een kamerplant met een unieke uitstraling. Dit komt onder andere door de prachtige lichtgroene bladeren die op grote veren lijken. Van oorsprong komt deze plant ui de tropen van Zuidoost-Azië waar het erg vochtig is. De Goudpalm, ook wel Areca genoemd, houdt daarom ook van water en heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat grond altijd iets vochtig is om zo uitdroging van de plant te voorkomen. Als u de Goudpalm goed verzorgt zal de luchtzuiverende functie ook goed tot zijn recht komen en helpt deze plant bij een schone lucht.

 

#2 Philodendron (Gatenplant)

Nog zo’n luchtzuiverende kamerplant is de Philodendron, ook wel bekend als Gatenplant of Monstera. Deze plant behoort tot de Araceae plantenfamilie en is een gemakkelijke kamerplant. De Philodendron wordt daarom ook veel in kantoorruimtes gezet. Zijn luchtzuiverende functie komt dan ook goed tot zijn recht op het kantoor. Door de plant af en toe water te geven en ervoor te zorgen dat de Monstera in een niet te natte grond staat zal deze mooi groeien.

 

#3 De Ficus

Een erg populaire kamerplant die naast zijn stoere uitstraling u ook nog eens helpt met het verkleinen van de kans op griep. De Ficus is een plant die oorspronkelijk uit Afrika komt en ook in Australië en Azië voorkomt. Tegenwoordig vult de Ficus menig interieur op met zijn groene energie. De verzorging van de Ficus vraagt wel iets meer aandacht dan de voorgaande twee kamerplanten. Zo hout de plant ervan om met zijn wortels in het water te staan, zorg er daarom voor dat de Ficus altijd in een licht vochtige grond staat. Door de luchtzuiverende functie is deze plant ook erg geschikt voor op het kantoor en daarnaast is deze ook prima te plaatsen in de slaapkamer of gewoon in de woonkamer.