Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

De verzorging van cactus planten

  • Geplaatst op
De verzorging van cactus planten

De verzorging van cactus planten

Een cactus is niet meer weg te denken uit het interieur en komt vooral voor in hippe, jonge en moderne woonkamers, slaapkamers en keukens. De cactus zorgt voor een stoer randje aan het interieur en kan op verschillende plekken neergezet worden. De cactus behoort tot de succulenten, dit is een plant die de eigenschap heeft om water op te kunnen slaan voor een bepaalde tijd. Dit houdt in dat de plant makkelijk droogteperiodes kan overleven en zijn daardoor geschikt voor iedere plantenliefhebber. De verzorging van de cactus is erg eenvoudig, maar dan moet dit wel goed gebeuren. Hieronder vindt u meer informatie over de verzorging van de verschillende cactus soorten.  

 

Af en toe een scheutje water

Een cactus staat bekend om de makkelijke verzorging. Zo heeft de cactus maar weinig water nodig en kan deze prima even droog staan. De hoeveelheid water hangt af van de grootte van de cactus en aan de periode van het jaar. In de winter heeft deze plant helemaal geen water nodig. Heeft u het gevoel dat de cactus toch wat water kan gebruiken, dan is een klein scheutje water voldoende. In deze periode is het verstandig om de cactus op een wat koelere plek in huis te zetten, zo is de kans groter dat deze in het voorjaar weer tot bloei komt.

 

Als de winter voorbij is kan de cactus langzaam weer meer water gebruiken. Vanaf maart mag u de plant ongeveer eens per 4 weken een scheut water geven. Het is van belang dat de grond weer helemaal uitdroogt voordat er weer opnieuw water wordt toegediend. Als de cactus teveel water krijgt is de kans op rotting van de wortels namelijk zeer groot, de cactus is hier erg gevoelig voor.

 

Kies een passende cactus voor het interieur

Doordat de cactus een sterke kamerplant is, kan deze verschillende leefomstandigheden goed doorstaan. Zo kan de plant prima in de volle zon staan en zijn zo erg geschikt om op de vensterbank voor het raam neergezet te worden. Daarnaast kunnen cactussen ook goed overleven in een droge lucht, bij de centrale verwarming is een plek waar deze plant dus prima kan staan. Het grote voordeel van een cactus is dat deze zich gemakkelijk aanpast aan verschillende levensomstandigheden. Zo kan een cactus op veel verschillende plekken in het huis worden neergezet.

 

Er zijn erg veel verschillende soorten die behoren tot de cactusfamilie. Het zijn echte eyecatchers en kunnen eindeloos gecombineerd worden. Wilt u de cactus helemaal terugbrengen naar zijn roots, plaats deze dan in een terracotta pot. Ook kunt u verschillende minicactussen in een grote schaal groeperen, dit zorgt voor een speels hoekje in het interieur. Of kies voor één grote cactus die zorgt voor een statement in het interieur en een kale hoek binnen no-time opvult.