Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

De planten trends van 2019

  • Geplaatst op
De planten trends van 2019

Zie je door de bomen het bos niet meer? In dit overzicht lees je alles over wat je moet weten over de plantentrends van 2019. Van kamerplanten tot kunstplanten en kantoorplanten tot kunstplanten, Fleurdirect heeft het in huis. Deze blog is een handig handvat in het enorme aanbod van planten en helpt jou om de perfecte plant te kiezen!

 

Kamerplanten plantentrends 2019

Kamerplanten kunnen een oplossing bieden voor die ene dode hoek of lege plek in jouw huis. Naast dat een plant een eyecatcher is zuivert het ook de lucht in de kamer. Hieronder vind je de plantentrends van 2019 in de categorie kamerplanten.

 

Musa Acuminata

Als er een plant is die de tropische sferen in huis brengt, dan is het de Musa Acuminata wel. De Musa staat ook wel bekend als de bananenplant en behoort terecht in dit rijtje populairste plantentrends van 2019. Deze plant komt van origine uit Azië. Ondanks dat de maximale hoogte van de Musa Acuminata (200cm) niet erg klein is, is dit soort zeker kleiner dan zijn familieleden van +/- 5 m hoog! Naast dat de plant een tropische vibe met zich meebrengt, geeft de Musa Acuminata ook bananen, die eetbaar en bovendien erg lekker zijn.

 

Het continent van herkomst zegt het al: de bananenplant houdt van een warme en zonnige plek. Maar het is belangrijk dat de plant na aankoop niet direct in de zon wordt gezet, want dan kan het blad verbranden. Wees je er wel van bewust dat de Musa Acuminata in omvang flink kan groeien.

 

Strelitzia

De Strelitzia is misschien wel de populairste kamerplant van het moment. De Strelitzia vindt zijn oorsprong in Zuid-Afrika. De grote veerachtige bladeren zorgen voor jouw eigen jungle in huis. In de natuur kan de Strelitzia wel 10 meter hoog worden! Wees gerust, deze hoogte zal de Strelitzia in jouw kamer niet bereiken, maar de plant blijft wel langzaam groeien.

 

Deze paradijsvogel moet altijd op een lichte plaats staan, licht is namelijk essentieel voor de Strelitzia. De plant kan de volle zon verdragen, maar moet hier wel rustig aan wennen. De minimale tempratuur is 15 graden. De Strelitzia kan ook een echte sfeermaker zijn in de tuin of op een terras, maar de plant moet binnen overwinteren met een minimale temperatuur van 10 graden.

 

Monstera

De Monstera staat bekend om zijn unieke bladeren, daar komt ook de bijnaam ‘gatenplant’ vandaan. Naast dat de plant een echte trendsetter is, is de Monstera ook heel gemakkelijk te verzorgen. Dus heb je geen groene vingers maar wil je toch een plant in jouw kamer? Dan is de Monstera je nieuwe beste vriend.  

 

Kieskeurig qua standplaats is de Monstera niet. Direct zonlicht zal de plant geen goed doen. Een combinatie van zon en schaduw is voor deze plant het beste.

 

Olijfboom

De mediterrane topper uit deze lijst is de olijfboom. Het zonnige zuiden in huis halen is kan gemakkelijk met een olijfboom. Naast dat de plant een stoere en robuuste uitstraling heeft, is hij ook makkelijk te verzorgen. Kortom: een ideale kamerplant.

 

Van nature krijgt de plant de hele dag zonlicht en warmte, maar (je raadt het al) in Nederland is dat lastig na te bootsen. Het is belangrijk dat de olijfboom zoveel mogelijk zonlicht krijgt. Een raam op het zuiden zou een perfecte standplaats zijn.

 

Sinaasappelboom

Naast dat de sinaasappelboom een echte eyecatcher is geeft de boom ook nog heerlijke vruchten. De prachtige oranje kleur van de vruchten maken jouw kamer helemaal zomerproof.

 

De sinaasappelboom houdt van een zonnige plaats. Bij volledig volle zon in het voorjaar en de zomer is het verstandig om de boom te verplaatsen, anders kan het blad verbranden. Plant de sinaasappelboom in voedingsrijke bodem en in een ruime pot. 

 

Cactus

Deze woestijnplant is helemaal hip. Je kunt spreken over een ware ‘cactus-trend’ in de Nederlandse woonkamers. Wat de cactus zo hip maakt, is dat het in combinatie met een mooie pot een echte eyecatcher is. Daarnaast is het ook leuk om verschillende cactussen te combineren. Cactussen zijn sierlijk en stoer tegelijk en daarom behoren cactussen tot één van de populairste plantentrends van 2019.

 

Evenals de verzorging is de cactus ook niet kieskeurig over zijn standplaats. Cactussen kunnen namelijk zowel in de zon als in de schaduw worden gezet. Het is wel van belang dat de plant even went aan de zon, anders kan de cactus alsnog verbranden.

 

Orchidee

De orchidee is misschien wel de bekendste plant in de Nederlandse huishoudens. Naast dat de plant ontzettend sierlijk is, is de levensduur bij juiste verzorging van de orchidee ook erg lang. Er zijn talloze verschillende orchideeën, maar de bekendste zijn toch wel de Phalaenopsis Vanda, Dendobrioum en de Cymbidium.

 

De orchidee staat het liefst op een zo licht mogelijke plek, maar wel uit de directe zon. Een raam op het noorden/oosten/westen zou een ideale standplaats zijn voor een orchidee. De orchidee kan niet zo goed tegen de tocht, zet het raam dus niet op een kier en geniet van jarenlang plezier.

 

Sansevieria

Niet zo consequent in watergeven? Geen probleem, ook voor jou is er een geschikte plant, de Sansevieria! De Sansevieria kunnen we scharen onder een van de makkelijkste planten. De plant geeft een moderne maar warme uitstraling aan jouw interieur. Naast de bijzondere uitstraling is de Sansevieria ook luchtzuiverend. Makkelijk, aantrekkelijk en gezond dus!

 

Bij de Sansevieria kunt je qua standplaats weinig verkeerd doen. Als de plant erg licht staat, zullen de bladeren lichter kleuren. Als je de donkere bladeren juist mooi vindt, kun je de plant beter iets verder van het raam afzetten (in het halfschaduw). Hoe verder de Sansevieria van het raam af staat, hoe minder de waterbehoefte en hoe minder de plant zal groeien. Makkelijk toch?

 

Alocasia Portadora

De Alocasia Portadora is een kamerplant die je niet snel over het hoofd zal zien. De enorme bladeren van deze plant kunnen namelijk wel 1 meter lang worden! Vandaar de bijnaam ‘olifantsoor’. Gelukkig is ondanks de grote bladeren de Alocasia Portadora niet moeilijk om te verzorgen.

 

Het is het beste om de natuurlijke leefomgeving van de plant na te bootsen door de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in het directe zonlicht. Zie je dat de Alocasia Portadora naar het licht toe groeit, dan is dat een teken dat de plant te weinig daglicht krijgt. Geef de Alocasia Portadora dus voldoende licht. Mocht de plant scheef groeien, draai de plant dan eens in de zoveel tijd een kwartslag (nooit helemaal). Staakt de groei? Dan staat de plant te donker en moet het dichter naar het raam worden geplaatst. Zet de Alocasia nooit in de volle zon! Dan verbranden de bladeren en zal het lang duren voordat deze bladeren zijn vervangen door mooie nieuwe bladeren.

 

Bijpassende potten voor deze plantentrends

Maximaal genieten van jouw kamerplant? Kies dan een bijpassende pot! Naast dat een pot een leuk element is in jouw kamer, helpt een pot ook om de plant goed te laten groeien. Hieronder vind je een greep uit het pottenassortiment van Fleurdirect die perfect passen bij de plantentrends van 2019.

 

Terracotta

Terracotta potten geven jouw plant een stoere tint. Daarnaast zijn ze relatief goedkoop en bestaan ze in bijna alle maten. De terracotta potten zijn van klei gemaakt en daarna geglazuurd. Mediterrane planten passen qua uitstraling perfect bij de terracotta potten, maar ook de meer tropische planten zie je steeds meer in terracotta potten.

 

Capi potten

Op zoek naar een unieke bloempot voor jouw plant? Capi Europe maakt bloempotten met een bijzonder design voor binnen en buiten. De potten zijn erg verschillend qua stijl en textuur, en dat maakt dat er voor iedereen een passende bloempot is. De potten zijn erg sterk en hebben een hoge kwaliteit. Alle Capi bloempotten hebben een eigen design en zijn in veel kleuren beschikbaar. Van streepjes tot gemêleerd en ruitjes tot rib, Capi potten hebben het. 

 

Lechuza potten

Ben je een vergeetachtige watergever of heb je simpelweg geen tijd om je plant water te geven? Lechuza potten bieden een uitkomst! Het slimme bewateringssysteem van de Lechuza potten zorgt er voor dat jouw plant precies genoeg water krijgt. Kortom: met Lechuza potten hoef jij je plant minder vaak water te geven en verbeter je de groei van jouw groene vriend.

 

Elho potten

Wanneer je op zoek bent naar een echt duurzame pot, moet je echt eens kijken bij onze Elho potten. De Elho potten zijn namelijk gemaakt van gerecycled materiaal. Naast dat de potten gemaakt zijn van duurzaam materiaal hebben ze ook nog een prachtig design.

 

Exclusieve potten

Wij van Fleurdirect verkopen ook exclusieve potten. Ideaal wanneer je op zoek naar iets voor een speciale gelegenheid of wanneer je jouw interieur net wat luxer wilt maken. Zo hebben wij bijvoorbeeld schelpen potten, marmeren potten en bananenpotten. Deze potten zijn net even wat anders dan andere potten en dat maakt een plant in een exclusieve pot uniek en verfrissend!

 

Kunstplanten

Fake it till’ you make it! Geen groene vingers of simpelweg geen zin om planten te onderhouden? Bij Fleurdirect kan je ook terecht voor kunstplanten. De kunstplanten zijn bijna niet van echt te onderscheiden en gaan ongeacht jouw verzorgingskwaliteiten jarenlang mee. Ideaal toch?

 

Kunstbloemen

Naast het onwijs brede assortiment aan (kunst) planten heeft Fleurdirect ook kunstbloemen. Van rozenboeketje tot kunstanthuriums maar ook kunstorchideeën, Fleurdirect heeft het.

 

Grote kunstplanten (in pot)

Next level? Neem een grote kunstplant. Bij een kunstplant hoef je niet na te denken over de standplaats, voeding of waterniveau. Zo simpel kan het zijn. En om het plaatje helemaal compleet te maken kan je ook nog een pot naar keuze bij de kunstplant kiezen.

 

Siergras

Siergrassen heb je in allerlei soorten en maten. Siergrassen kun perfect dienen als aankleding van jouw hal of woonkamer. Het leuke aan siergrassen is, is dat je ze heel leuk kan combineren met andere (kunst)planten.

 

Buitenplanten trends van 2019

Veel planten in het assortiment van Fleurdirect kunnen zowel binnen als buiten staan. Daarnaast biedt Fleurdirect ook nog planten die juist voor buiten bedoeld zijn. Een buitenplant maakt jouw terras, tuin of balkon net wat stoerder. Creëer jouw eigen jungle met onze buitenplanten. Ontdek de planten trends van 2019.

 

Entreeplanten

Een entreeplant maakt jouw huis toegankelijker. Een leuke plant bij bijvoorbeeld de voordeur geeft iedereen een warm welkom. Entreeplanten kunnen ook perfect fungeren bij een kantoor- of bedrijfspand. Beter binnenkomen kan niet!

 

Balkonplanten

Wil je je balkon wat opfleuren? Zet er een plant neer en voilà! Naast dat buitenplanten heel erg leuk staan op een balkon, zou je ook kunnen kijken naar hangplanten. Hangplanten zijn namelijk erg trending en daarnaast nemen ze ook weinig ruimte in.

 

Buitenplant in pot

Fleurdirect heeft ook een breed assortiment aan buitenplanten in pot. Maak van jouw tuin een mediterrane oase met een buitenplant in een Terracotta pot of kies voor stijl met een elho pot.

 

Buxus

De Buxus is een bekende haagplant die veel in de Nederlandse tuinen te vinden is. Dat is niet zo vreemd, want de Buxus blijft in de winter mooi groen, is goed in vorm te snoeien en is geschikt voor bijna standplaatsen. Buxus is tegenwoordig niet meer weg te denken in onze tuinen, ook de tuinarchitecten maken er veel gebruik van. De Buxus wordt vaak gebruikt als afscheiding van tuinen, maar is ook prachtig als een in vorm gesnoeide decoratie in pot.

 

Van nature groeit de Buxus op de schaduwzijde van de bergen. Vanwege het zeeklimaat in Nederland kan de Buxus hier ook in de zon staan, maar halfschaduw blijft toch het beste voor deze klassieker. Daarnaast houdt de Buxus wel van en fris windje. Zet hem dus op een open plek.

 

Agave

De Agave valt onder de vetplanten en die zie je steeds vaker terug in onze woonkamers. Waarom? Ze zijn strak, hip en trendy maar ook nog eens super gemakkelijk te onderhouden. Je kunt vetplanten combineren in een grote schaal, maar ook in losse bloempotten kunnen vetplanten een leuk geheel vormen.

 

Vetplanten zijn er in verschillende uitvoeringen, maar allemaal kunnen ze op plekken van licht tot zonnig worden gezet. Ze hebben geen extra verzorging nodig en hebben pas water nodig als de grond is opgedroogd. Ook extra voeding is niet noodzakelijk.

 

Phoenix

De naam Phoenix is vooral bekend als mythe en ondanks dat de plant niet weer herrijst nadat het doodgaat, heeft deze Phoenix zeker wel overeenkomsten. Het is een taaie plant vol uitstraling! Daarnaast houd de Phoenix van een zonnige standplaats, dus in de zomer kan deze plant ook jouw terras opvrolijken.

 

Volgens de mythologie gaat de Phoenix gepaard met vuur en hitte. Voor de kamerplant Phoenix geldt eigenlijk hetzelfde, want deze plant staat het liefst op een zonnige plek. Hoe meer zon, hoe beter! Maar laat de plant na aanschaf wel even rustig wennen aan de zon, anders kunnen de bladeren verbranden.

 

Citrusbomen

Citrusbomen kunnen zowel binnen als buiten goed vertoeven. In het voorjaar en in de zomer kan de een citrusboom ook jouw terras opvrolijken!

 

De bomen houden van een zonnige standplaats. Bij volledig volle zon in het voorjaar en de zomer is het verstandig om de boom te verplaatsen, anders kan het blad verbranden. Plant de citrusboom in voedingsrijke bodem en in een ruime pot. In de winter kan de plant geen temperaturen onder de 0°C verdragen, dus zet de plant binnen op een koele/onverwarmde plek óf zorg voor bescherming in de vorm van tempex of noppenfolie in de pot en vliesdoek en warmtekabel/lichtslang om de plant zelf. Zorg in de winter voor een lichtrijke plek tussen de 0 en 15 graden, en geniet het hele jaar door van jouw citrusboom!

 

Kantoorplanten

Hoe staan de planten er op jouw kantoor bij? Staat er in iedere hoek een grote plant in bloei? Of is het zoeken naar het groen? Wanneer het gaat om een kantoorinrichting dan wordt er vaak gedacht aan de meest noodzakelijke dingen zoals bureaus, bureaustoelen en opbergkasten. De aankleding wordt in eerste instantie vaak vergeten, helemaal wanneer het om planten gaat. Uit onderzoek is gebleken dat juist planten een positief effect hebben op kantoor.

 

Kantoorplanten verbeteren de luchtkwaliteit

We staan er niet altijd bij stil, maar de lucht op kantoor is vaak niet erg gezond. Apparaten zoals computers en printers stoten kleine stofdeeltjes uit die de lucht vervuilen. Daarnaast is het ook niet altijd mogelijk om een raam open te zetten of voldoende te ventileren. Hierdoor blijft de vervuilde lucht hangen en adem je deze iedere keer weer opnieuw in. Dit kan ervoor zorgen dat je last krijgt van hoofdpijn, pijnlijke ogen of een droge keel. Luchtzuiverende planten kunnen dit probleem voor een groot deel oplossen. Overigens verdwijnen ook vieze geurtjes door deze planten.

 

Kantoorplanten voor een betere akoestiek

Planten werken niet alleen luchtzuiverend; ze absorberen ook geluidsgolven en kunnen op die manier gebruikt worden om de akoestiek te verbeteren. Wanneer de kantoorruimte veel harde oppervlakten heeft zoals een betonnen of stenen vloer, dan zijn kantoorplanten onmisbaar om geluidsoverlast en een galm tegen te gaan.

 

Productiviteit, stress en creativiteit

Er blijkt een relatie te bestaan tussen de aanwezigheid van planten en de productiviteit van medewerkers. Uit onderzoek naar de invloed van planten op kantoor is gebleken dat medewerkers 12% productiever waren en minder stress ervoeren. Planten hebben bovendien een positief effect op de creativiteit en concentratie van mensen. Zelfs al met één plant op kantoor neemt de creativiteit toe. Wetenschappers vermoeden dat dit komt door het rustgevende effect van planten.

 

Kantoorplanten verbeteren het algemeen welzijn en de sfeer op kantoor

Wetenschappers hebben ontdekt dat planten op kantoor het algemeen welzijn van medewerkers met maar liefst 47 procent kan verhogen. Werknemers zijn meer tevreden en gezonder in een groene werkomgeving, dit leidt tot minder ziekteverzuim. Natuurlijk zorgen planten op kantoor ook voor extra sfeer. Ze brengen een uitnodigend en warm gevoel met zich mee voor zowel de werknemers als de bezoekers.

 

Hydrocultuurplanten

We willen het allemaal steeds groener hebben in huis, maar ook op het kantoor komen steeds vaker planten te staan. Planten geven naast een natuurlijke en kleurrijke uitstraling ook andere voordelen met zich mee. Zo zijn er planten die luchtzuiverend zijn, dit houdt in dat ze de lucht zuiveren, deze planten zijn erg geschikt voor op het kantoor. Het liefst willen we het allemaal zo makkelijk mogelijk hebben en niet te veel aandacht te hoeven besteden aan de planten. In kantoorruimtes wil de verzorging van planten nog wel eens misgaan. Met hydrocultuur planten zal de verzorging een stuk eenvoudiger gaan. Doordat de hydrocultuur planten minder intensieve verzorging nodig hebben, worden deze planten vaak toegepast in kantoren en openbare ruimtes.

 

Het is niet voor niets dat hydrocultuurplanten steeds populairder worden en ook steeds vaker terug te vinden zijn in kantoorruimtes. Door de gemakkelijke verzorging en daarnaast de mooie uitstraling vallen deze zeker in de smaak. Een hydrocultuurplant wordt vaak voorzien van een handige watermeter. Deze watermeter geeft aan wanneer de plant weer water nodig heeft, dit is eenvoudig op de meter af te lezen. Doordat de plant ook zuurstof uit de lucht opneemt en daarnaast het water opslaat in de pot, hebben hydrocultuurplanten maar eens in de vier weken water nodig.

 

Meer weten over plantentrends van 2019?

Nu we je hebben gevoed met informatie is het tijd om zelf een kijkje te nemen tussen ons aanbod planten. Heb je nou nog vragen over de plantentrends van 2019? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder, zodat je uiteindelijk een geschikte aankoop verricht.