Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Planten in de slaapkamer: welke kies ik?

  • Geplaatst op
Planten in de slaapkamer: welke kies ik?

Planten in de slaapkamer: welke kies ik?

Een plant op het nachtkastje, op de vensterbank of in de hoek van de slaapkamer. Een plant kunt u overal in de slaapkamer neerzetten waar u dat zelf wilt. Toch zijn er maar weinig mensen die een plant in hun slaapkamer hebben staan. Naast het feit dat groen erg mooi staat in de slaapkamer, zijn planten ook nog eens erg goed voor onze gezondheid en bevordert het onze slaap. Planten hebben namelijk een reinigend effect op de lucht in een ruimte en geven daarnaast ook zuurstof af. Daarnaast verhogen planten de luchtvochtigheid in de kamer. Dit is erg goed voor onze luchtwegen en draagt bij aan een betere nachtrust!

 

3 geschikte planten voor in de slaapkamer

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat planten in de slaapkamer een positief effect hebben op onze gezondheid. Maar welke planten voor in de slaapkamer kunt u nou het beste aanschaffen? Wij zetten 3 geschikte planten voor u op een rijtje!

Aloë Vera
De Aloë Vera is een geweldige slaapkamer plant. De plant is eenvoudig in leven te houden en heeft veel voordelen op onze gezondheid. Aloë Vera zuivert de lucht. Hierdoor houdt u continu een schone en frisse slaapkamer. De plant geeft in de nacht zuurstof af, dit bevordert een betere en diepere slaap. Daarnaast helpt Aloë Vera ook tegen slapeloosheid. Tip: zet de plant in de vensterbank, het heeft veel licht nodig om te kunnen overleven! 

Klimop (hedera helix)
Klimop is een échte klassieker. De plant doet het bijna overal goed en is gemakkelijk in leven te houden. Klimop staat bekend om het verminderen van bepaalde symptomen zoals allergieën. Dit komt omdat de klimop bepaalde stoffen in de lucht kan ‘opruimen’. Zo is het bijvoorbeeld een perfecte plant in de slaapkamer voor mensen met moeilijkheden met hun luchtwegen, zoals astma klachten.

Sansevieria
De Sansevieria plant is een eenvoudige slaapkamer plant met groengele bladeren die eigenlijk bij ieder interieur past. De Sansevieria heeft een zelfde soort werking als de Aloë Vera. De Sansevieria plant heeft ook een luchtzuiverend effect en geeft gedurende de nacht ook nog zuurstof af. Tegenwoordig zijn ze weer helemaal hip en ook nog eens gemakkelijk in de verzorging!

 

Vind een slaapkamer plant bij Fleurdirect.nl

Bent u overtuigd en wilt u ook een plant voor in de slaapkamer aanschaffen? Op Fleurdirect.nl vindt u een uitgebreid aanbod met planten voor in de slaapkamer. Natuurlijk zijn deze planten niet alleen heel geschikt als slaapkamer plant, maar kunt u ze ook goed in de rest van uw huis neerzetten.
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.