Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Woonplanten van de maand februari; de Varens

  • Geplaatst op
Woonplanten van de maand februari; de Varens

Woonplanten van de maand februari; de Varens

De maand februari staat in het teken van de altijd groene Varens. Buiten is alles nog kaal, maar binnen kunt u alvast een groene oase creëren met deze prachtige Varens in allerlei soorten en maten. De krulvaren is een bekend soort binnen de Varenfamilie. Bij dit soort zijn de bladeren in het begin opgerold en rollen ze uit tot prachtige felgroene blaadjes. Een Varen is een prachtige toevoeging op het interieur. Door de vele uitstralingen van de verschillende soorten, is deze plant geschikt voor in ieder interieur.

 

Verschillende soorten Varens

Er zijn verschillende soorten Varens. Het grootste verschil tussen de planten zijn de bladeren, deze hebben allemaal een andere vorm. Zo heeft de Varen Phlebodium blauw groene bladeren en lijken het net grote veren. Deze soort kan prima op een wat donkere plek staan, wel houdt het van een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast is de Varen Davallia ook een populaire plant uit de Varenfamilie. Dit wordt ook wel het Hazepootje genoemd, dit komt doordat de bladeren wel wat weg hebben van de harige poten van een spin. Zo zijn er nog veel meer soorten uit de Varenfamilie. Hierbij kunt u denken aan de Varen Microsorum, de Varen Dicksonia of de Varen Platycerium.

      

Een goede verzorging voor de Varen

Om een Varen het naar zijn zin te maken in het interieur is het belangrijk dat deze goed wordt verzorgd en op de juiste plek wordt neergezet. Zo houdt deze kamerplant van een lichte plek waar deze niet direct in de volle zon staat. Daarnaast groeien Varens erg goed op luchtvochtige plekken, hierbij kunt u denken aan de keuken of de badkamer. Water is natuurlijk ook een belangrijk element voor de groei van deze plant. Zorg ervoor dat de kluit van de Varen altijd vochtig is en geef de plant water op de aarde en niet in het hart van de plant. Het doet een Varen ook erg goed als deze eens per week wat plantenvoeding toegediend krijgt. Dit zorgt ervoor dat de Varen in een topconditie blijft en dat u er lang van kunt genieten.

 

Schone lucht door de luchtzuiverende functie

Naast de sierlijke uitstraling van deze plant heeft de Varen nog een mooie toevoeging op het interieur. Varens zijn namelijk luchtzuiverende planten. Dit houdt in dat ze de lucht in verschillende ruimtes schoonhouden door bacteriën en andere stofjes uit de lucht te filteren. Doordat ze beschikken over deze luchtzuiverende functie zorgen ze voor een gezonde omgeving. Daarom zijn deze planten niet alleen in de woonkamer te plaatsen, maar ze zijn hierdoor ook erg geschikt in de slaapkamer. Door de schone lucht zult u beter kunnen slapen. De varen is ook een prima kantoorplant, door de luchtzuiverende functie zorgt het voor een betere concentratie en kan er dus beter gewerkt worden.