Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Top 5 - Makkelijke planten

  • Geplaatst op
  • Door FleurDirect

Planten luiveren de lucht en geven een uitstraling aan onze kamers. In ruil daarvoor vragen ze een goede verzorging, de één meer dan de ander. Er zijn planten die wekelijks water, voeding en een snoeibeurt nodig hebben en die zijn lastig te verzorgen voor degenen zonder groene vingers. Toch zijn er ook planten die ideaal zijn voor hen die weinig moeite in de verzorging van hun planten willen steken.


In deze blog hebben wij de 5 planten met de gemakkelijkste verzorging voor u op een rij gezet. Natuurlijk zijn dit niet de enige planten die gemakkelijk te verzorgen zijn, dus vergeet niet onze webshop te bekijken voor andere mooie en gemakkelijke planten.

Ultieme winnaars

Voordat we de top 5 makkelijke planten benoemen, kunnen we de ultieme winnaars al bekend maken: cactussen en vetplanten! Deze grote groepen planten hebben wij niet opgenomen in deze top 5, omdat andere makkelijke planten dan niet meer in de lijst voorkomen. Cactussen en vetplanten zijn echte toppers, met verschillende vormen en maten, die heel gemakkelijk te verzorgen zijn. In deze top 5 zijn planten opgenomen die NIET tot de cactussen en vetplanten behoren, maar die wel makkelijk te verzorgen zijn.

 

1. Yucca

De Yucca of “Palmlelie” is de gemakkelijkste plant om te verzorgen en heeft veel uitstraling. De plant kunt u het beste op een lichte plek zetten, zonder direct zonlicht. De stevige stam en puntige bladeren van de Yucca groeien langzaam en hebben daarom geen extra voeding nodig. Omdat de plant langzaam groeit, heeft het ook weinig water nodig en kunt u de potgrond eerst droog laten worden voordat u water geeft.

 

2. Dracaena

De Dracaena of Drakenbloedboom is een sterke plant die gemakkelijk te verzorgen is. Een leuke bijkomstigheid is dat deze plant ook in de top 5 luchtzuiverende planten is opgenomen! De Dracaena is dus een all-rounder die graag op een lichte plek staat zonder direct zonlicht en die pas weer water nodig heeft als de grond licht is opgedroogd. Bemesten is niet nodig, omdat de Dracaena maar langzaam groeit.

3. Zamioculcas

De dikke stengels van de Zamioculcas slaan vocht en voedingsstoffen op, waardoor ze een, schijnbaar, onuitputtelijk uithoudingsvermogen hebben. De Zamioculcas staat graag op een lichte tot zonnige plek. De potgrond moet u eerst laten uitdrogen, alvorens water te geven. Dat komt ongeveer overeen met 1x in de 4 weken watergeven. Met uitzondering van de wintermaanden, kunt u de Zamioculcas 1x per 2 weken een halve dosering voeding geven.

 

4. Sanseviera

De Sansevieria of Vrouwentong, is een heel geschikte plant voor de vergeetachtige watergevers onder ons! Net als de Dracaena, staat de Sanseviera het beste op een lichte plek zonder zonlicht. De grond kunt u eerst laten opdrogen, voordat u de plant weer water geeft. Dat komt ongeveer overeen met 1x in de 3 weken watergeven. Het beste kunt u de plant 1x per 2 weken een scheutje voeding geven, maar niet in de winter!

 

5. Pachira Aquatica

De bijzondere stam en bladeren zijn een echte eyecatcher van de Pachira. De plant wordt ook wel Watercacao genoemd, maar dat betekend niet dat de Pachira veel water nodig heeft! Sterker nog, u moet de grond eerst laten opdrogen voor de plant weer water krijgt. Dat komt ongeveer overeen met 1x in de 3 weken water. De Pachira staat het liefst op een lichte plek zonder direct zonlicht en krijgt 1x in de 2 weken voeding. In de wintermaanden is de extra voeding niet nodig.