Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Hippe kamerplant; de gatenplant (Monstera)

  • Geplaatst op
Hippe kamerplant; de gatenplant (Monstera)

Hippe kamerplant; de gatenplant (Monstera)

Een kamerplant die erg populair is en terugkomt in de laatste interieurtrends, is de gatenplant. De gatenplant, ook wel bekend als Monstera, komt van nature voor in het tropische regenwoud van onder andere Mexico. De plant heet niet voor niets Monstera, dit komt doordat de plant erg groot kan worden en daarnaast beschikt over mooie grote bladeren. De naam gatenplant zegt ook iets over de plant, deze hippe kamerplant beschikt namelijk over grote bladeren met gaten erin. De gatenplant is een hippe plant en doet het interieur zeker ten goede. Door de grootte van deze plant vult het binnen no-time een lege hoek in de woonkamer op. Daarnaast is deze plant ook geschikt voor op de slaapkamer of op het kantoor. De Monstera heeft namelijk een luchtzuiverende functie en zorgt naast een  hippe uitstraling ook voor een schone lucht.

 

Onderhoud en verzorging van de Monstera

De Monstera is een gemakkelijke plant voor in het interieur. Om de plant goed te laten groeien is er wel enige verzorging en onderhoud nodig. Zo houdt de gatenplant van redelijk wat water en ook is de standplaats van deze kamerplant ook van belang om de groei te bevorderen.

 

Standplaats:

Als het aankomt op de standplaats van de Monstera, dan staat deze het liefst op een wat donkerdere plek. Het is verstandig om deze kamerplant niet te dicht bij het raam te plaatsen. De gatenplant houdt namelijk niet van direct zonlicht en hierdoor kunnen de bladeren bruin worden. Een té donkere plek is ook weer niet aan te bevelen voor deze plant. Kies daarom voor een plek waar wel gewoon daglicht komt. Daarnaast heeft de Monstera ook genoeg ruimte nodig om te kunnen groeien. De plant kan namelijk erg groot worden en kan daarom het beste op een plek worden gezet waar deze goed door kan groeien. Qua temperatuur kunt u het beste de volgende temperaturen aan houden; ’s nachts niet kouder dan 16 graden en overdag minimaal 20 graden.

 

Watergift:

Bij de watergift is het belangrijk dat er gelet wordt op de hoeveelheid water die wordt toegediend. Zo houdt deze plant ervan om in een licht vochtige grond te staan. Voordat er nieuw water wordt toegediend is het van belang om eerst de grond te checken. Als de potgrond nog erg vochtig is, dan heeft de Monstera nog geen water nodig. Pas als de grond licht vochtig aanvoelt behoeft de plant weer nieuw water. Een droge grond is nooit goed en dan heeft de gatenplant gelijk water nodig. Om te voorkomen dat de plant te veel water krijgt en de wortels gaan verrotten is het verstandig om in plaats van één keer veel water te geven, meerdere keren een klein beetje water toe te dienen.