Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Vier Valentijnsdag met planten

  • Geplaatst op
Vier Valentijnsdag met planten

Vier Valentijnsdag met planten

Ieder jaar blijft het weer een uitdaging om een origineel en goed passend cadeau te verzinnen voor Valentijnsdag. Vaak komt u uit op een bosje bloemen, waar natuurlijk niks mis mee is. Maar toch kan dat wel een keer anders. Daarom kunt u deze Valentijnsdag goed voor de dag komen met een prachtige plant. Het grote voordeel van een plant is dat deze veel langer meegaat dan een bosje bloemen. Zo kan uw geliefde het hele jaar door genieten van dit prachtige Valentijns cadeau. Er zijn veel verschillende planten die geschikt zijn als Valentijns cadeau en waarmee u origineel uit de hoek komt. Daarom hieronder een aantal planten waarmee de liefde uitbundig gevierd kan worden!

 

Sierlijke Vanda Orchidee

De Vanda is een bijzondere orchidee en daardoor ook zeer geliefd. Deze orchidee is van oorsprong te vinden in het Himalaya gebied. Door de sierlijke kleuren is deze schoonheid hét perfecte Valentijns cadeau. De Vanda kan goed in de woonkamer worden gehouden, maar dient dan wel goed te worden verzorgd. Dit Valentijns geschenk staat graag op een lichte plek en bloeit het mooiste als deze 1 keer per week in een bak met water wordt gezet. Wilt u extra genieten van dit prachtstuk, dan kunt u de Vanda Orchidee in een cilinder vaas zetten. Hierdoor zijn alle onderdelen van de plant goed zichtbaar en geeft het daarmee een unieke uitstraling aan het interieur.

 

Sterke vetplantjes

Een makkelijk te verzorgen plant met een liefdevolle uitstraling, dat is de vetplant. Vetplanten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Het leuke aan vetplanten is dat ze makkelijk te combineren zijn en overal in het interieur kunnen staan. Vetplanten zijn erg sterke planten, een vetplantje omschrijft daarom perfect jullie ‘sterke’ relatie. Ga voor een Peperomia of een sierlijke Agave vetplant als uniek Valentijns cadeau.

 

Kleurrijke Anthuriums

Door de prachtige kleuren van een Anthurium, maakt dit een perfect Valentijns cadeau. De Anthurium komt veel voor in het tropisch Amerika en bestaat uit maar liefst 600 verschillende soorten. De Anthurium is erg geschikt als potplant en heeft daarnaast ook nog een luchtzuiverende werking. Ga bijvoorbeeld voor een rode Anthurium en verklaar hiermee de liefde aan uw Valentijn. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een roze, witte of paarse Anthurium speciaal voor Valentijnsdag.

 

Dé perfecte ‘anti’ Valentijnsdag planten

Er is natuurlijk ook gedacht aan de ‘anti’ Valentijners en mensen die dit jaar geen Valentijn hebben. Heeft u het niet zo op die verliefde stelletjes dan helpen deze planten u uit de brand.

 

Een cactus

Als u echt anti-Valentijn bent dan is de Cactus een bijpassende plant. Deze prikkelige planten worden namelijk het liefst met rust gelaten. De Cactus heeft maar weinig verzorging nodig en kan prima een paar weken zonder water. Er zijn erg veel verschillende soorten van de Cactus, van groot tot klein en van dik tot dun, het is allemaal mogelijk met deze anti-Valentijn plant.  

 

Kunstplanten

Om Valentijnsdag makkelijk door te komen kunt u kiezen voor de mooiste kunstplanten. De kunstplanten van tegenwoordig zijn haast niet meer te onderscheiden van echte kamerplanten. Het enige verschil is de verzorging, een kunstplant heeft vrijwel geen aandacht nodig. Af en toe een beetje afstoffen en hij kan er weer een hele tijd tegenaan.