Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

De Azalea is de woonplant van de maand december

  • Geplaatst op
De Azalea is de woonplant van de maand december

De Azalea is een prachtige bloeiende kamerplant, door de vrolijke kleuren van de bloemen geeft het een frisse uitstraling. Deze kamerplant is dan ook niet voor niets verkozen tot woonplant van de maand december.

De Azalea is een prachtige bloeiende kamerplant, door de vrolijke kleuren van de bloemen geeft het een frisse uitstraling. Deze kamerplant is dan ook niet voor niets verkozen tot woonplant van de maand december. De Azalea brengt mooie kleuren met zich mee, de bloemen die deze plant laat groeien zijn er in diverse kleuren, zo zijn er roze, rode, witte of paarse bloemen. Er zijn ook Azalea’s te verkrijgen die tweekleurige bloemen hebben, hierdoor komt er een bepaald contrast waardoor de plant nog specialer wordt. Deze prachtige kamerplant is een kleine struikvormige kamerplant, toch kan deze redelijk groot worden, dit komt vooral door de omvang van de bloemen. Bij de ene plant zitten er minder bloemen aan dan bij de andere, zo kunt u ook nog combineren met deze kamerplanten in het interieur.

Herkomst van de Azalea

De Azalea is een plant die valt onder de Rhododendron familie, deze plantenfamilie heeft maar liefst 150 verschillende soorten onder zich. De Azalea is vooral veel te vinden in Japan en China, maar ook in doet deze het tegenwoordig prima in de woonkamers van Nederland. De Azalea is hier niet zomaar gekomen, in 1680 was deze voor het eerst te vinden in ons land. Dit kwam doordat VOC schepen de plant mee hadden genomen uit het westen, waar deze al veel eerder bekend was. Deze plant is een sterke plant die verschillende leefomstandigheden aan kan en hierdoor nog steeds mooi kan bloeien, zelfs in een koud klimaat. Als het klimaat koud is dan is de Azalea ook kleiner, de bloemen zijn wat kleiner en de plant is meer een klein struikje. Als de Azalea op een warmere plek staat, dan kan deze optimaal groeien en wordt deze ook groter en bloeien de bloemen beter.

azela plantEen kamerplant voor in de wintermaanden

De maand december is vaak een donkere maand en de dagen zijn kort, het is pas later licht en het wordt alweer vroeg donker. Het is nu dus de perfecte tijd om het binnen eens wat op te fleuren zodat het uw woonkamer niet zo donker blijft. Veel mensen kiezen ervoor om de kerstboom weer voor de dag te halen en deze te versieren, de lichtjes in de boom doen al wat qua licht. Het is ook een leuk idee om een aantal kamerplanten toe te voegen aan het interieur, vooral met bloeiende kamerplanten fleurt de ruimte gelijk op. Als u ervoor kiest om de Azalea in de woonkamer te zetten en u er een tijdje van wilt blijven genieten, dan is het natuurlijk belangrijk dat deze goed wordt verzorgd. De plant heeft redelijk wat water nodig, vooral in de winter als de verwarming wat hoger wordt opgedraaid of de kachel iets harder wordt opgestookt.