Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

De woonplant van november is de bijzondere orchidee

  • Geplaatst op
De woonplant van november is de bijzondere orchidee

De bijzondere orchidee vertegenwoordigd in november de titel van woonplant van de maand. Er zijn veel verschillende soorten orchideeën die allemaal wel wat weg hebben van elkaar. Deze kamerplant staat bekend om de sierlijke bloem die wat buitenaards lijken door de unieke vorm ervan. Lees meer

De bijzondere orchidee vertegenwoordigd in november de titel van woonplant van de maand. Er zijn veel verschillende soorten orchideeën die allemaal wel wat weg hebben van elkaar. Deze kamerplant staat bekend om de sierlijke bloem die wat buitenaards lijken door de unieke vorm ervan. Deze plant kan eigenlijk het hele jaar door in huis staan, maar in de maand november komt deze plant helemaal tot zijn recht. In november zijn de meeste bladeren van de bomen en begint het er allemaal een beetje kaal uit te zien, het is dan een goed moment om een sierlijke gekleurde plant in huis te halen. Zo springt de orchidee er helemaal uit en komen de sierlijke kleuren en vormen van deze kamerplant goed naar voren. Er zijn diverse orchideeën die in de woonkamer kunnen worden geplaatst, zo hebt u de welbekende vlinderorchidee ofwel de Phalaenopsis en de uniek Vanda orchidee.

Een goede verzorging van de orchideeën

Wilt u lang kunnen blijven genieten van de orchidee, dan is het belangrijk dat deze op de juiste manier wordt verzorgd. De orchidee komt van oorsprong uit de tropen is daarom gewend aan een wat hogere luchtvochtigheid. November kent koude temperaturen en daarom wordt vaak de verwarming wat hoger opgedraaid of de kachel wat meer opgestookt, hierdoor wordt de lucht droger. Door de orchidee in deze omstandigheden mooi te kunnen laten groeien en bloeien kunt u het beste iedere dag even de bloemen besproeien met wat water. Op deze manier drogen de knoppen niet uit en voorkomt het dat ze niet meer opengaan. Verder heeft de orchidee helemaal niet zo veel verzorging nodig, eens in de twee weken kunt u deze kamerplant even in water zetten met wat speciale orchideeën voeding. Als u dit iedere keer doet en hierbij ook de uitgebloeide bloemen eraf haalt, dan kan de orchidee goed groeien en bloeien en houdt de plant die mooie en sierlijke uitstraling.

De diverse orchidee soorten

Zoals eerder al is gezegd, dat de orchidee meerdere soorten onder zich heeft staan die allemaal net zo bijzonder en sierlijk zijn. Ze lijken allemaal erg op elkaar, maar toch verschillende ze in diverse opzichten van elkaar en zijn deze orchideeën allemaal uniek en bijzonder. Zo hebt u bijvoorbeeld de Cymbidium, deze lijkt misschien nog wel het minste op de klassieke orchidee, maar toch kunt u aan de bloemen zien dat het er wel een is. Deze plant heeft dunne groene bladeren die goed aanwezig zijn, hierdoor is het een volle woonplant die niet te missen is. Dan is er ook nog de Cattleya, dit is een orchidee die juist wat minder vol is en hierdoor een subtiele toevoeging geeft aan de ruimte. Deze orchidee brengt een heerlijke geur met zich mee en wordt ook wel de koningin van de orchideeën genoemd. Deze orchidee is te verkrijgen in diverse kleuren waaronder wit, geel, oranje, paars en roze. Zo zijn er nog veel meer soorten van deze prachtige kamerplant, onder andere de Chloraea, Paphiopedilum en de Vanda. Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de oorsprong van deze plant, neem dan een kijkje in onze plantengids. Naast informatie over de orchidee vindt u hier ook handige informatie over veel andere kamerplanten.