Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Kamerplanten die voor minder stress zorgen

  • Geplaatst op
Kamerplanten die voor minder stress zorgen

Er kunnen stressvolle situaties voorkomen op het werk, maar ook thuis kan de stress er soms inschieten. Stress is natuurlijk nooit fijn en het is ook niet goed voor de mens.

Kamerplanten die voor minder stress zorgen

Er kunnen stressvolle situaties voorkomen op het werk, maar ook thuis kan de stress er soms inschieten. Stress is natuurlijk nooit fijn en het is ook niet goed voor de mens. Om ervoor te zorgen dat de stress wat minder wordt kunt u kiezen voor kamerplanten. Planten in het interieur hebben namelijk niet alleen een toegevoegde waarde aan de uitstraling, maar ook op de gezondheid van de omgeving. Door kamerplanten in het interieur te plaatsen die een luchtzuiverende werking hebben, zorgen deze er ook voor dat de stress wordt verminderd. Zo zijn planten in het interieur rustgevend en geven ze ook nog eens een mooie uitstraling aan de woonkamer, keuken of slaapkamer.

 

Top 4 stress verminderende kamerplanten

Er zijn veel verschillende luchtzuiverende kamerplanten. Deze planten zorgen voor een gezonde lucht doordat er schadelijke stoffen uit de lucht worden gefilterd. Die luchtzuiverende werking van een plant zorgt voor verschillende voordelen waaronder stressvermindering. Binnenkort een moeilijk examen, een uitdaging op het werk of zijn er andere situaties waar stress bij komt kijken? Dan hebben wij speciaal daarvoor 4 stress verminderende kamerplanten op een rijtje gezet.  

 

#1 De Krulvaren

Is er een donkere hoek in de kamer die wel wat opvulling kan gebruiken? Kies dan voor een Krulvaren. Doordat de Krulvaren beschikt over een luchtzuiverende werking zal deze ook de stress verminderen. Naast dat de Krulvaren stress afneemt, is deze kamerplant niet de moeilijkste in de verzorging. Zo kan deze plant makkelijk onderhouden worden en kan er genoten worden van een stressvrije omgeving.

 

#2 De Goudpalm

De Goudpalm is een populaire kamerplant en dat is dan ook niet voor niets. Deze kamerplant is één van de meest verkochte luchtzuiverende planten. Door de luchtzuiverende eigenschap zal deze plant ook zorgen voor stressverlaging, dit geldt zowel op het kantoor als in het interieur. Oorspronkelijk komt de Goudpalm, ook wel Areca Palm genoemd, van het eiland Madagaskar. Tegenwoordig is deze plant veel te vinden in tropische gebieden, maar dus ook gewoon in de Nederlandse huiskamers en kantoorruimtes.

 

#3 De Lepelplant

Nog zo’n plant die de stress bij mensen kan verminderen door ze op het kantoor of in het interieur te plaatsen is de Lepelplant. Deze plant is een echte aanwinst voor het interieur. Dit komt onder andere door de hoge luchtzuiverende werking van de Lepelplant. Doordat deze kamerplant de lucht zuivert, worden er schadelijke stoffen uit de lucht gefilterd en dit verminderd de stress.

 

#4 De Klimop

De Klimop komen we veel tegen in de tuin, maar binnen doet deze plant het ook erg goed. En al helemaal als ‘antistress plant’ in het interieur en ook op het kantoor. Het grote voordeel van deze plant is dat de Klimop mooi groen blijft en makkelijk te verzorgen is. De plant kan gemakkelijk worden bijgeknipt als deze aan de grote kant wordt. De Hedera helix is één van de bekende soorten die onder de Klimop valt.