Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Kamerplanten in de zomer buiten zetten

  • Geplaatst op
Kamerplanten in de zomer buiten zetten

Kamerplanten zijn vaak planten die bedoeld zijn voor binnen en het interieur dus een frisse look kunnen geven. Maar er zijn ook kamerplanten die met het mooie weer in de zomermaanden gerust naar buiten kunnen.

Kamerplanten in de zomer buiten zetten

Kamerplanten zijn vaak planten die bedoeld zijn voor binnen en het interieur dus een frisse look kunnen geven. Maar er zijn ook kamerplanten die met het mooie weer in de zomermaanden gerust naar buiten kunnen. Kamerplanten zijn niet winterhard en kunnen daarom in de winter niet buiten staan, maar in de zomer kan dit bij de meeste planten prima. Op deze manier krijgen de planten wat meer licht en af en toe wat regen zullen ze dan ook wel fijn vinden. Voordat u de planten naar buiten doet is het van belang dat ze eerst eventjes wennen aan de omstandigheden. Zo is het verstandig om ze eerst op een bewolkte dag buiten te zetten zodat de overgang niet gelijk heel groot is. U kunt de planten dan voor een uurtje buiten zetten en dit rustig opbouwen, in de loop van de tijd kunt u de planten gewoon dag en nacht buiten laten staan. Zo kunnen kamerplanten zowel binnen als buiten de boel opfleuren.

 

Welke planten kunnen zowel binnen als buiten staan?

Er zijn planten die alleen bedoeld zijn voor binnen en er zijn planten die alleen buiten kunnen groeien. Maar er zijn ook planten die zowel binnen als buiten kunnen vertoeven met de juiste verzorging en aandacht. De planten die het binnen goed doen, maar in de zomermaanden ook buiten kunnen staan zijn onder andere de tropische soorten. Deze hebben vaak dikke en stevige bladeren en de stam is ook wat steviger waardoor deze meer kan verdragen. Daarnaast zijn vetplanten en cactussen ook geschikt voor zowel in de woonkamer als buiten. Het voordeel van deze planten is dat ze weinig verzorging nodig hebben en dat ze genoegen nemen met wat zon en regen. Nog zo’n plant is de yucca, dit is een plant die dikke bladeren heeft die wat weg hebben van leer. Yucca’s worden gekweekt als kamerplant, maar ook als tuinplant. Waarschijnlijk is water geven bij deze plant niet echt nodig, in Nederland wil het namelijk nog wel geregeld regenen in de zomermaanden. Is het nou een lange tijd droog, dan is het verstandig om de plant toch wat water te geven.

 

Binnen en buiten de boel opvrolijken

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kamerplanten gewoon binnen te houden en het interieur lekker groen te laten. Er zijn ook genoeg planten voor buiten die alleen voor buiten bedoeld zijn en die het hele jaar kunnen blijven staan. Heeft u nou een tuinhuisje of afdak in de tuin, dan kunt u er ook voor kiezen om daar wat planten in te zetten als het mooie weer er weer aan komt. Zo staan ze beschut tegen de regen en de felle zon, daarnaast kan de harde wind er ook niet voor zorgen dat de planten beschadigen. Wilt u graag planten die voor binnen en buiten kunnen worden gebruikt, neem dan een kijkje in het ruime assortiment van Fleurdirect.nl.