Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Kamerplanten voor het najaar

  • Geplaatst op
Kamerplanten voor het najaar

Het tuinseizoen komt ten einde, maar dat betekend niet dat we binnen niet onze groene handen mogen gebruiken. Kamerplanten kunnen namelijk het hele jaar door binnen staan. Om de planten in het najaar en in de winter mooi groen te houden is een goede verzorging erg belangrijk.

Kamerplanten perfect voor in het najaar

Het tuinseizoen komt ten einde, maar dat betekend niet dat we binnen niet onze groene handen mogen gebruiken. Kamerplanten kunnen namelijk het hele jaar door binnen staan. Om de planten in het najaar en in de winter mooi groen te houden is een goede verzorging erg belangrijk. Per plantensoort verschilt het welke verzorging deze nodig heeft, de een behoeft meer water dan de ander. Ook zijn er veel kamerplanten die houden van wat extra zonlicht, toch zal dit in het najaar wat moeilijk worden. Als een plant minder licht ontvangt, zal deze ook geen nieuw blad aan kunnen maken en zo zal de plant langzaam wegvallen. Toch zijn er een aantal kamerplanten die het ook prima doen met weinig licht en die zeker kunnen overleven. De planten die in de schaduw staan zijn vaak niet zulke snelle groeiers en hebben dan ook maar weinig verzorging nodig. Wat ook een mooie toevoeging is, is dat deze planten ook vaak donkerder van kleur zijn, dit past dus prima in het interieur voor het najaar. Een aantal van deze makkelijke planten voor in de herfst zijn de Philodendron, de Calathea, de Kentiapalm en de Sansevieria.

 

In de herfst uw planten mooi groen houden

Hier en daar vallen de bladeren al van de bomen, dit betekent dat de herfst er langzamerhand aan begint te komen. Ook voor de kamerplanten in uw interieur heeft dit gevolgen, zo hebben vooral de verkorte dagen invloed op uw kamerplant. Zoals eerder werd genoemd is het belangrijk dat planten genoeg zonlicht krijgen om zo mooi groen te blijven en goed te kunnen groeien. De meeste planten houden het toch wel vol, het kan zijn dat ze iets meer bladeren laten vallen in deze tijd, maar die groeien in het voorjaar wel weer aan. U kunt ook kiezen voor een plant die daar weinig moeite mee heeft en die de herfst mooi groen kan doorkomen. Zo is de Dracaena een leuke plant die weinig moeite heeft met het mindere licht. Ook de eerdergenoemde Calathea is hier een prima plant voor en deze planten fleuren zelfs in de donkere dagen uw interieur op. De Calathea is een prachtige plant met unieke donkere kleuren, zo is het blad niet alleen groen maar ook donkerrood. De Calathea is afkomstig uit Zuid-Amerika waar ze vooral in de oerwouden voorkomen. Deze kamerplant is erg bijzonder, dit komt doordat de balderen van de Calathea leven. ’s Avonds sluiten de bladeren namelijk en ’s ochtends gaan ze ook weer vanzelf open, dit zorgt voor een unieke uitstraling.

 

De Calathea of andere kamerplanten voor het najaar kopen

U kunt voor de Calathea naar een tuincentrum gaan, maar hoe makkelijk is het als u deze plant gewoon online kunt bestellen en deze bij u thuis wordt geleverd. Naast de Calathea kunt u natuurlijk ook kiezen voor andere kamerplanten, als u de planten op de juiste manier verzorgt, dan kunnen ze lang mee gaan. In het voorjaar en de zomer hebben kamerplanten de meeste verzorging nodig, in het najaar en in de winter is dit dus wat minder. Voor de mooiste kamerplanten voor het najaar kunt u bij Fleurdirect.nl terecht. Bij ons vindt u een uitgebreid aanbod aan de mooiste kamerplanten die uw interieur binnen no time opvrolijken in het najaar!