Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Planten toevoegen aan een industrieel interieur

  • Geplaatst op
Planten toevoegen aan een industrieel interieur

Een industrieel interieur is op dit moment helemaal in! Zowel in woningen als in restaurants en hotspots komt deze look steeds vaker voor! Iedereen lijkt zich hier ook enorm prettig bij te voelen. Eigenlijk wel raar, want zoveel kleur bevat een industriële look niet. Deze look bestaat vaak uit bakstenen muren, betonnen vloeren en zichtbare leidingen. Waar komt dit prettige gevoel dan vandaan? Heel simpel… Planten!

Ja u leest het goed, planten! Een industriële look is gebaseerd op een ruigere uitstraling, met veelal natuurlijke en donkere elementen. Laat planten hier nu perfect bij passen. Met planten creëert u op een natuurlijke manier, meer kleur in een industrieel interieur. Wij zullen u een aantal planten en potten laten zien, die goed binnen een industriële inrichting passen.

 

Welke soorten planten passen binnen een industrieel interieur?

Twee planten soorten die veel voorkomen in een industrieel interieur, zijn grotere kamerplanten en hangplanten. In bijna elk industrieel interieur komen deze planten soorten terug. De grotere kamerplanten passen prima binnen het ruige karakter van een industriële look. Deze planten dragen door hun omvang bij, aan veel kleur binnen het interieur en helpen mee met het creëren van een urban jungle. Twee perfecte voorbeelden van grote kamerplanten met veel blad zijn de Alocasia Portadora en Lechuza Goudpalm Areca. Deze planten zijn beide groter dan 160 cm en beschikken over veel blad, wat zorgt voor extra kleur en sfeer binnen een industriële look.

Naast de grotere kamerplanten zijn ook hangplanten erg populair binnen het industriële interieur. Met hangplanten kan een verrassend effect worden gecreëerd. Dit omdat mensen de planten op de grond verwachten, en niet hangend aan het plafond of aan een wand. Naast het verrassende effect, zorgen de hangplanten natuurlijk ook voor kleur en levendigheid binnen de ruige uitstraling van de industriële look. Enkele prachtige voorbeelden van hangplanten die goed binnen een industrieel interieur zouden passen zijn de Aeschynanthus  Lobbbianus Twister en de Chlorophytam Ocean. De Aeschynanthus Lobbianus Twister is een prachtige hangplant, die zorgt voor een perfecte mix tussen het natuurlijke groen en prachtige donker paars gekleurde bloemen. Ook de Chlorophytam Ocean is erg geschikt, omdat deze plant naar beneden groeit. Zo ontstaat een prachtig groen gordijn. Iets wat perfect past tussen de natuurlijke materialen binnen een industriële inrichting.

 

Bijpassende bloempotten

Waar een industrieel interieur gekenmerkt wordt door de natuurlijke materialen en kleuren, is het dus van belang dat de planten niet over de standaard plastic bloempot blijven beschikken. Dit slaat de plank volledig mis binnen dit interieur. Fleurdirect heeft een ruim assortiment natuurlijke bloempotten. Door de planten in deze bloempotten te plaatsen, passen ze nog beter binnen het industriële interieur. De bloempot past bij het natuurlijke karakter van het interieur, terwijl de plant zorgt voor meer kleur en sfeer. Kortom, u beschikt over een perfect ingericht interieur. De Cemani Small en Concrete Square High S zijn prachtige natuurlijke bloempotten, die uitstekend passen binnen een industrieel interieur.