Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Verzorging van uw kamerplanten in de winter

  • Geplaatst op
Verzorging van uw kamerplanten in de winter

Iedere kamerplant houdt ervan om op een andere manier verzorgd te worden, deze verzorging verschilt bij de meeste planten per seizoen. Om uw kamerplanten door e winter heen te helpen hebben ze vaak een andere verzorging nodig dan normaal.

Uw kamerplanten optimaal verzorgen in de winter

Iedere kamerplant houdt ervan om op een andere manier verzorgd te worden, deze verzorging verschilt bij de meeste planten per seizoen. Om uw kamerplanten door de winter heen te helpen hebben ze vaak een andere verzorging nodig dan normaal. Er zijn ook een aantal punten waar u op moet letten in deze koude wintermaanden. In de winter hebben uw kamerplanten vaak minder water nodig dan normaal, hou de grond wel iets vochtig, maar zorg ervoor dat de wortels niet onder water komen te staan. Daarnaast is het ook belangrijk dat de leefomgeving van de plant dezelfde temperatuur aanhoudt. Een constante temperatuur in uw woonkamer is dus een must om uw planten de winter goed door te laten komen. Zet uw kamerplanten niet te dicht bij een tochtend raam of dicht bij de verwarming. Veel planten houden namelijk niet van enorme temperatuurverschillen, zo kunt u de planten beter iets verder van het raam en de verwarming afzetten.

 

Onderhoudt van planten in de wintermaanden

Hierboven vindt u al een aantal punten waar u op moeten letten bij de verzorging van uw kamerplanten in de winter. Hiernaast zijn er nog wat punten, op het gebied van de onderhoudt van kamerplanten, waar u rekening mee kunt houden. Zo vinden de meeste kamerplanten het wel fijn om af een toe een lekker bad te krijgen. Zo kunt u uw planten trakteren op wat extra vocht, dit kunt u doen door middel van een plantenspuit. Ook kunt u ervoor kiezen om de bladeren met een vochtige doek af te nemen, dit laatste kunt u het beste doen bij grote kamerplanten. In de winter vangen kamerplanten vaak minder licht op, dit kan ervoor zorgen dat takken te lang worden, zonder dat de bladeren ook meegroeien. U kunt dan het beste de te lange takken afknippen, daarnaast kunt u ook gelijk dode bladeren verwijderen van de plant. Als u al deze onderhoud- en verzorgingstips opvolgt zorgt u voor gezonde kamerplanten die de wintermaanden prima door kunnen komen.

 

De groene trends voor in de winter

Niet alleen groene kamerplanten zijn populair voor in de winter, ook bloeiende kamerplanten met vrolijke kleuren doen het vaak goed in deze tijd van het jaar. Zo is de kerstster een populaire kamerplant voor in de winter. Deze kamerplant is te verkrijgen in verschillende kleuren, zo kunt u kiezen voor een rode of witte kerstster, maar daarnaast ook voor zalmroze, felroze, paars of crème. Daarnaast is de Amaryllis ook een goede kandidaat om in de koude maanden uw interieur mee op te fleuren. Met haar prachtige kleuren en altijd groene bladeren zijn deze planten een echte aanwinst. Bent u op zoek naar een kamerplant met zachte kleuren, dan is de Hyacint de perfecte plant. Deze plant beschikt over veel bloemen in de mooiste kleuren zoals, wit, blauw geel, rood of paars. Naast de mooie kleuren beschikt deze kamerplant ook over een heerlijke geur. U kunt voor in de winter dus kiezen voor deze kamerplanten, maar u kunt ook gerust uw eigen stijl in huis halen. Bij Fleurdirect.nl vindt u zowel bloeiende als groene kamerplanten die u eenvoudig online kunt bestellen.