Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Bestrijdt de hitte met deze kamerplanten

  • Geplaatst op
Bestrijdt de hitte met deze kamerplanten

Lees in deze blog welke kamerplanten de temperatuur kunnen laten dalen.

Bestrijdt de hitte met deze kamerplanten

Tijdens de warme dagen van het jaar is iedereen druk opzoek naar verkoeling. Er wordt al snel nagedacht over ventilatoren of airco’s. Toch is er een andere oplossing die niet alleen mooier is maar ook milieuvriendelijker. Het zijn namelijk planten die ook voor verkoeling zorgen. Zij zorgen namelijk voor regen en kunnen zonlicht tegenhouden. Dit is dan ook de reden dat planten een ideale manier zijn om de binnentemperatuur te verlagen.

 

Klein maar fijn: Aglaonema

De Aglaonema plant staat bekend om haar glimmende meeldraden die interesse opwekken. Ze zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar maar zijn erg klein. Zo komen de Aglaonema planten niet boven de meter uit. De licht groene bladeren van de plant geven een zomers gevoel en assembleren perfect in bijna ieder interieur. De planten hebben behoefte aan een minimale tempratuur 15 graden en komen het best tot hun recht in half schaduwplekken.

 

De ultieme zomerplant: Palm

Veel mensen krijgen bij mooie palmen een zomers gevoel. Er zijn veel palm varianten en de collectie is dan ook zeer diep. De prijs van palm planten verschilt dan ook enorm. Voor iedere budget is er dus een passende palmplant. De palmen beschikken over een unieke eigenschap. Ze kunnen namelijk als geen ander CO2 omzetten naar zuurstof.

Wanneer het tijdens de zomerdagen weer eens erg warm wordt hoeft u zich nog niet direct zorgen te maken om de palmen. De planten zijn namelijk erg sterk en kunnen tegen een stootje. Een goed voorbeeld van een tropische palm is de Cycas Revoluta XXL. Deze palm heeft een zeer unieke uitstraling die direct een zomers gevoel oproept.

 

Zakelijke uitstraling: Ficus Elastica

Het is niet verbazend dat de Ficus Elastica een gewilde plant is. Deze plant beschikt namelijk over mooie donkergroene bladeren en zakelijk uitstraling. De Ficus Elastica heeft een tijdloze uitstraling waardoor de plant altijd bij het interieur past. Deze rubberplant verhoogt de luchtvochtigheid in de omgeving door zijn grote bladeren.

De Ficus Elastica heeft weinig verzorging nodig. Eén keer per week water geven is al voldoende. Bent u niet van het onderhouden of wilt u gewoon wat makkelijks? Dan is het interessant om eens een kijkje te nemen bij de kunststof varianten.

 

De zonaanbidster: Vrouwentong

Opzoek naar een mooie groene plant die tegen veel zonlicht kan? Dan is de vrouwentong plant zeker een aanrader. De vrouwentong is gemakkelijk te herkennen vanwege haar opmerkelijke bladeren. De lange, dunne bladeren gaan namelijk de hoogte in en eindigen in een punt. Deze bladeren hebben naar hun mooie vorm ook een mooie eigenschap. Ze houden namelijk water vast en ‘zweten’ dat eruit tijdens warmere dagen waardoor de vochtige lucht wordt verspreid.

 

Ruim aanbod hittebestendige planten bij Fleurdirect

De Aglaonema, Palm, Ficus Elastica en de vrouwentong vindt u allemaal bij Fleurdirect.nl. Onze collectie kamerplanten is zeer uitgebreid en beschikt naast de bovenstaande planten over veel meer planten. Uw planten worden binnen 48uur thuis geleverd waardoor u gelijk kan genieten van de voordelen. Voor vragen of meer informatie kunt u ook altijd contact opnemen!