Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

De perfecte tropische planten voor dit warme weer

  • Geplaatst op
De perfecte tropische planten voor dit warme weer

Al heel wat dagen wordt Nederland overspoeld met tropische temperaturen. Door de hittegolf zijn de afgelopen dagen erg warm geweest en de warmte zal ook nog een aantal weken aan blijven houden. Niet alleen wij mensen hebben meer water nodig met deze warme temperaturen, ook planten kunnen wel wat extra water gebruiken.

De perfecte tropische planten voor dit warme weer

Al heel wat dagen wordt Nederland overspoeld met tropische temperaturen. Door de hittegolf zijn de afgelopen dagen erg warm geweest en de warmte zal ook nog een aantal weken aan blijven houden. Niet alleen wij mensen hebben meer water nodig met deze warme temperaturen, ook planten kunnen wel wat extra water gebruiken. Toch zijn er ook planten die wel houden van dit warme weer en dat zijn de tropische planten. Tropische planten zijn namelijk wel gewend aan de warmte en zo kunt u binnen eenvoudig een tropisch paradijs creëren.

 

Top 5 tropische kamerplanten

Er zijn veel verschillende tropische kamerplanten te verkrijgen. Toch zijn er een aantal die boven aan het lijstje staan als het gaat om het creëren van een tropisch interieur. De tropische planten kunnen in groepjes bij elkaar worden gezet maar deze kunnen ook worden tentoongesteld in een mooie grote bloempot. Hieronder is in ieder geval een top 5 te vinden van populaire tropische kamerplanten.

 

#1 De Strelitzia

Deze tropische kamerplant wordt ook wel Paradijsvogelplant genoemd. Dit is een van de meest exclusieve bloeiende kamerplanten met een zeer tropische uitstraling. Van oorsprong komt deze prachtplant uit Zuid-Afrika, maar tegenwoordig kan er thuis ook een paradijsje mee worden gemaakt. De plant doet het goed op een plek met veel licht. De Strelitzia heeft wel behoefte aan redelijk wat water, ook in de zomer kan deze 1 keer in de week water gebruiken.

 

#2 De Bananenplant

De Banenplant, een populaire tropische kamerplant die ook wel bekend staat onder naam Musa. De plant komt oorspronkelijk uit Australië en Zuid-Oost-Azië, maar wordt tegenwoordig ook in verschillende tropische landen gekweekt. Een echte tropische kamerplant dus die prima in de woonkamer kan staan. Veel zonlicht, dat is waar de Bananenplant van houdt. Daarnaast heeft deze tropische plant ook veel water nodig en al helemaal met deze warme dagen.

 

#3 De Cactus

Ook de Cactus is een echte tropische plant voor binnen. Naast de makkelijke verzorging ziet een cactus er ook nog leuk uit. De cactus is in verschillende soorten, maten en vormen te verkrijgen, hierdoor kan er altijd worden gecombineerd. Een cactus kan lang zonder water, dit maakt deze plant een echte tropische plant geschikt voor deze warme temperaturen.

 

#4 De Philodendron

Een tropische plant die het binnen altijd goed doet, dat is de Philodendron. Deze plant staat bekend om de grote bladeren met prachtige vormen. De Philodendron heeft ongeveer eens in de week water nodig, controleer eerst of de grond droog is voordat er water wordt toegediend. Door de niet te moeilijke verzorging en de unieke uitstraling is dit ook een uitstekende kantoorplant. Zo kan er van een kantoorruimte ook eenvoudig een klein tropisch paradijsje worden gemaakt.  

 

#5 De Wonderstruik

De laatste tropische kamerplant die erg populair is, is De Wonderstruik. Door de kenmerkende kleuren zorgt deze plant al gauw voor een tropische uitstraling in het interieur. De Wonderstruik, ook wel Croton Codiaem genoemd, is een plant die het liefst veel licht opvangt. Op het gebied van de watergift is het belangrijk dat de grond altijd iets vochtig is. Geef daarom regelmatig een beetje water om de plant mooi te houden.