Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Een fris interieur met de citrus plant

  • Geplaatst op
Een fris interieur met de citrus plant

Het mooie weer komt weer langzaam tevoorschijn en de lente staat alweer om de hoek. U kunt het interieur ontdoen van alle winterse decoraties en de kleurrijke spullen kunnen weer voor de dag worden gehaald.

Een fris interieur met de citrus plant

Het mooie weer komt weer langzaam tevoorschijn en de lente staat alweer om de hoek. U kunt het interieur ontdoen van alle winterse decoraties en de kleurrijke spullen kunnen weer voor de dag worden gehaald. Zo kunt u het interieur op verschillende manieren lente-proof maken, dit kan onder andere doormiddel van prachtige kamerplanten. Om het interieur wat meer kleur te geven, maar ook een frisse look te creëren is een citrus plant de perfecte uitkomst. Er zijn verschillende citrus soorten die als kamerplant kunnen worden gehouden, zo zijn er citroenen, sinaasappels, limoenen en meer. Deze vruchten groeien als kleine bomen of planten en kunnen prima vertoeven in bijvoorbeeld uw woonkamer of in de keuken. Door de frisse kleuren die deze planten met zich mee brengen creëert u al gauw een vrolijke en zomerse sfeer in huis.


Hoe kan ik de citrus plant het beste verzorgen?

Ja, als u een citrus plant aanschaft moet deze natuurlijk wel worden verzorgd, maar hoe kunt u dit het beste doen. Niet alleen de plant moet goed groeien, het is ook mooi als er ook daadwerkelijk vruchten aankomen. De citrus plant is een mediterrane plant die vooral voorkomt in warme landen als Spanje en Portugal. Deze plant houdt dan ook van een zonnige standplaats, het is dus belangrijk om de juiste plek uit te kiezen voor deze kamerplant. Ook moet u letten op het formaat van de pot waarin de citrus komt te staan, een citrus plant heeft namelijk voldoende ruimte nodig in een pot om te groeien. Daarnaast houdt deze plant ervan om in een vochtige grond te staan, dit houdt in dat vooral in de warmere maanden de citrus plant wel tot 3 keer water per week nodig heeft. Verkleuren de bladeren, dan betekend het dat de plant teveel water krijgt, het is dan verstandig om de watertoegift wat te verminderen. Om de uitstraling en de vorm van de plant te behouden kunt u de citrus plant af en toe in model snoeien. Daarnaast is het niet alleen goed voor de uitstraling, maar op deze manier heeft de plant ook minder energie nodig en kunnen de vruchten beter groeien.


Het interieur opvrolijken met planten

De citrus plant laat dus niet alleen prachtige en heerlijke vruchten groeien die ook echt eetbaar zijn, het vrolijkt ook nog eens het interieur op. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een sierlijke sinaasappelboom in de woonkamer te zetten, of een mooie citroenboom voor op het aanrecht. Het kan allemaal, zolang u het zelf maar mooi vindt en de plant er goed kan groeien. Deze prachtige planten voor binnen kunt u eenvoudig online bestellen in de webshop van Fleurdirect.nl en dat voor de scherpste prijzen. Heeft u vragen over de verzorging van de plant of over een van onze andere kamerplanten, neem dan gerust contact met ons op voor meer advies en informatie.