Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Kamerbomen, woonplanten van januari

  • Geplaatst op
Kamerbomen, woonplanten van januari

Grote, rustgevende en luchtzuiverende kamerbomen zijn woonplanten van de maand januari. We beginnen het jaar goed door deze prachtige kamerplanten in huis te plaatsen. Er zijn verschillende kamerbomen die in het interieur kunnen staan om zo een beter bosgevoel te geven.

Kamerbomen, woonplanten van januari

Grote, rustgevende en luchtzuiverende kamerbomen zijn woonplanten van de maand januari. We beginnen het jaar goed door deze prachtige kamerplanten in huis te plaatsen. Er zijn verschillende kamerbomen die in het interieur kunnen staan om zo een beter bosgevoel te geven. Zo is de Beaucarnea er daar één van. Deze kamerplant heeft een prachtige uitstraling, dit komt alleen al door de unieke stam. Daarnaast beschikt deze plant over sierlijke en smalle bladeren. De Beaucarnea is gemakkelijk te verzorgen en daarnaast ijzersterk, een makkelijke kamerplant dus. U hoeft er maar weinig aandacht aan te geven terwijl ze eenvoudig het interieur een boost geven. Deze kamerboom staat ook wel bekend als olifantspoot en groeit langzaam, maar gestaag. De plant kan gerust tegen een stootje en daarom perfect voor in uw woonkamer.

 

Ook de Polyscias en Dracaena perfecte kamerbomen voor binnen

Niet alleen de Beaucarnea behoort tot de kamerbomen die in januari in de spotlights staan. Ook de Polyscias zit in dit groepje. Deze kamerboom is, net zoals de Beaucarnea, een makkelijk te verzorgen kamerplant. Deze kamerboom is erg bijzonder, dit is namelijk één van de weinige woonplanten die graag in de schaduw staat. Daarnaast ontwikkelt deze plant prachtige takken waar zowel laag als hoog groene bladeren aan groeien. De Polyscias blijft mooi compact zodat deze in kleine ruimtes ook erg geschikt is. Naast de Polyscias is er ook nog de Dracaena die behoort tot de kamerbomen. De stevige stam van deze plant geeft gelijk al een stoere uitstraling, daarbij komen dan ook nog de prachtige bladeren in opvallende kleuren. Bij de Dracaena hebt u keuze uit diverse bladsoorten, zo kunt u kiezen voor puntig, fijn, klein of juist erg groot.

 

Van stoere tot sierlijke kamerbomen

De eerdergenoemde sierbomen hebben allemaal een wat stoerdere en hardere uitstraling. De Pachira valt ook onder de sierbomen van januari en is een sierlijke plant. Door de decoratieve stam die in elkaar is gevlochten geeft deze het interieur een sierlijke en speelse uitstraling. Deze kamerboom is een snelle groeier en heeft dan ook al vrij snel een mooie volle bos met bladeren. Het mooie van de Pachira is dat de stam water opslaat, daardoor heeft deze kamerboom maar weinig verzorging nodig. Al deze kamerbomen zijn dus eenvoudig te verzorgen en geven direct een stoere of juist sierlijke uitstraling aan het interieur. De perfecte plant om neer te zetten in uw woonkamer, keuken of slaapkamer.