Gratis bezorgd v.a. 45,-

Binnen 48 uur in huis

Beoordeling: 9.2

Kamerplanten en hun kracht

  • Geplaatst op
Kamerplanten en hun kracht

Kamerplanten zijn een mooie toepassing op het interieur en vrolijken de boel gelijk op. Er zijn erg veel verschillende kamerplanten en soms kan het lastig zijn om de juiste planten te kiezen. Veel mensen kiezen voor bloeiende kamerplanten zoals orchideeën, toch kunt u beter kiezen voor meer groen.

Kamerplanten en hun kracht in diverse ruimtes

Kamerplanten zijn een mooie toepassing op het interieur en vrolijken de boel gelijk op. Er zijn erg veel verschillende kamerplanten en soms kan het lastig zijn om de juiste planten te kiezen. Veel mensen kiezen voor bloeiende kamerplanten zoals orchideeën, toch kunt u beter kiezen voor meer groen. Groene kamerplanten zorgen namelijk voor een betere luchtkwaliteit, de luchtvochtigheid wordt door deze planten verhoogd en daarnaast creëert u hiermee een natuurlijk comfort. Tegenwoordig zijn er nog veel gewone planten te vinden in gewone potten, dit ziet u vooral veel voorkomen op kantoren. In huis worden ook wel planten toegepast in het interieur, maar toch kan het wel wat meer en beter dan alleen wat plantjes op de vensterbank. Er wordt weinig creativiteit losgelaten op dit gebied en dit kan zeker anders.

 

De kracht van kamerplanten komt vaak pas goed tot zijn recht als de plant goed wordt verzorgd en beschikt over een volgroeide groene bos met bladeren. Een paar kleine plantjes die op de vensterbank staan of op de keukentafel zijn vaak niet genoeg, pas de echte grote groene kamerplanten zorgen voor een goede luchtzuivering in huis. Steeds meer mensen hebben tegenwoordig door dat de luchtkwaliteit in hun woning of op het kantoor weleens verbeterd kan worden. Door al het verkeer, zoals scooters, auto’s komt er fijnstof vrij, maar deze stof kan ook in de keuken voorkomen. Veel bedrijven kiezen voor balansventilatorsystemen, maar toch zijn die niet zo voordelig. Het kost namelijk redelijk wat stoom om zo’n apparaat draaiende te houden, daarnaast is het onderhoud ook duur. Het plaatsen van planten op het kantoor is dan een stuk beter en dit geldt ook voor in uw woning. Een goede kamerplant kan namelijk CO2 uit de lucht halen en deze zet de plant dan om in zuurstof. Er zijn ook verschillende soorten planten die naast de CO2 ook diverse gifstoffen uit de lucht kunnen filteren.

 

De trends op het gebied van kamerplanten

Kamerplanten zijn populairder dan dat ze ooit zijn geweest en ze zijn dan ook veel terug te vinden in het interieur. Planten maken het interieur vaak af en zorgen voor meer sfeer in verschillende ruimtes. Er kiezen steeds meer mensen voor kamerplanten die de lucht kunnen zuiveren. Deze planten hebben naast een mooi uitstraling ook nog een goede functie in het interieur en in kantoorruimtes. De Clusia is erg populair, deze plant komt oorspronkelijk uit de Caraïben en groeit daar vooral in de tropische bossen. Deze kamerplant beschikt over diepgroene bladeren die erg stevig zijn, de Clusia heeft wel veel water nodig en kan het beste op een zonnige plek staan. Naast de Clusia kiezen ook steeds meer mensen voor vleesetende planten, deze worden dan vaak naast de fruitschaal of prullenbak gezet om zo de vliegjes te kunnen vangen. De Monstera gatenplant is ook een populaire plant die zeker aan de trends van nu voldoet. Als u kiest voor kamerplanten dan maakt u uw interieur af en zorgt u voor een groenere omgeving. Daarnaast is het dus verstandig om een aantal luchtzuiverende planten ertussen te zetten om zo onder andere de luchtvochtigheid op peil te houden.

 

De juiste verzorging van luchtzuiverende kamerplanten

Om te kunnen genieten van mooie kamerplanten en vooral luchtzuiverende planten is het belangrijk dat deze goed worden verzorgd. Er zijn veel verschillende soorten luchtzuiverende planten die allemaal een verschillende verzorging nodig hebben. De ene plant heeft meer aandacht nodig dan de ander om optimaal te kunnen groeien. Planten dienen ook op een goede plek te staan, de ene luchtzuiverende plant houdt van zon en de ander staat liever op een schaduwrijke plek. Voor een optimale verzorging kunt u ook kiezen voor wat plantenvoeding om zo de plant wat extra’s te geven. Een aantal luchtzuiverende planten die het goed doen zijn krulvaren, de Dracaena en de Sanseveria.