Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Kamerplanten optimaal verzorgen in de zomer

  • Geplaatst op
Kamerplanten optimaal verzorgen in de zomer

De warme dagen zijn weer in volle gang er komen zomerse temperaturen voorbij. Niet alleen voor ons zelf is het warm, maar ook voor uw kamerplanten. Deze hebben in de zomermaanden vaak wat meer verzorging nodig en wat extra aandacht om mooi te kunnen blijven groeien.

Kamerplanten optimaal verzorgen in de zomer     

De warme dagen zijn weer in volle gang er komen zomerse temperaturen voorbij. Niet alleen voor ons zelf is het warm, maar ook voor uw kamerplanten. Deze hebben in de zomermaanden vaak wat meer verzorging nodig en wat extra aandacht om mooi te kunnen blijven groeien. Na een lange zomerdag verlangen we zelf altijd naar wat afkoeling, wij niet alleen maar planten ook. Na een warme dag vinden planten het dan ook fijn om wat water te krijgen. Geef niet gelijk te veel water, hierdoor kunnen de wortels namelijk verdrinken en dat moet ook niet gebeuren. Om uw planten zo gezond mogelijk te houden zijn er een aantal punten waar u op kunt letten. Zo is het verstandig om af en toe de grond te checken of deze niet te droog is. Als een kamerplant graag in de zon staat dat is het verstandig om deze in de ochtend water toe te dienen. Als de volle zon namelijk op de plant schijnt dan verdampt het water erg snel en het is dus handig om dit te doen als de zon nog niet zo fel is.

 

Wat te doen als uw kamerplant is uitgedroogd?

Was u toch iets te laat met het water geven van uw plant en is deze in een snelle tijd uitgedroogd? Dan is dit gelukkig nog niet gelijk het einde, u kunt er nog voor zorgen dat de plant weer gaat stralen. Vaak ziet u wel als een kamerplant uit is gedroogd, de bladeren zijn wat bruin met geel en gaan vaak hangen. Als dit het geval is kunt u uw kamerplant even een badje met water zetten zodat deze weer genoeg vocht op kan nemen. Daarnaast is wat extra plantenvoeding ook niet mis, hierdoor krijgt de plant weer de juiste voedingsstoffen en kan deze weer optimaal gaan groeien. U kunt er ook voor kiezen om de plant een tijdje op een wat frissere plek te zetten en in niet in een warme ruimte. Wat afkoeling en de extra voeding en verzorging zal de plant goed doen, na een tijdje ziet u het mooie groen weer tevoorschijn komen.

 

Makkelijke kamerplanten voor in de zomer

Niet veel kamerplanten kunnen directe en felle zon verdragen, even is niet erg, maar in de zomer wil de zon nog wel meer schijnen. Het is daarom verstandig om in de zomer wat andere planten voor het raam te zetten. Zo zijn palmen goede kamerplanten voor in de zomer, deze hebben ook een zomerse uitstraling en vrolijken de boel dan ook gelijk op. Mediterrane planten zijn ook prachtige kamerplanten die het in de zomer goed doen. Ook de bekende cactussen en vetplanten zijn de perfecte planten voor in de zomer, deze kunnen ook prima voor het raam staan en in de zon. Ze zijn ook nog eens gemakkelijk qua verzorging, maar met dit warme weer hebben ze wel wat extra water nodig. Bent u op zoek naar een mooie kamerplant die u met deze warme temperaturen makkelijk in huis kunt zetten? Bekijk dan het ruime aanbod van Fleurdirect.nl en bestel eenvoudig online de mooiste en beste kamerplanten!