Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Op vakantie, wat te doen met de planten?

  • Geplaatst op
Op vakantie, wat te doen met de planten?

Heerlijk even op vakantie, genieten van het mooie weer of een avontuurlijke vakantie. Bij terugkomst is het dan niet de bedoeling dat u thuiskomt tussen allemaal bruine planten. Om dit te voorkomen zijn er een aantal dingen die gedaan kunnen worden.

Op vakantie, wat te doen met de planten?

Heerlijk even op vakantie, genieten van het mooie weer of een avontuurlijke vakantie. Bij terugkomst is het dan niet de bedoeling dat u thuiskomt tussen allemaal bruine planten. Om dit te voorkomen zijn er een aantal dingen die gedaan kunnen worden. Hieronder zijn wat tips te vinden om bij terugkomst gewoon weer heerlijk te kunnen genieten van de groene planten. Dit geldt voornamelijk voor kamerplanten, maar ook bij de buitenplanten en planten op het balkon kunnen deze tips worden toegepast.

 

Tip #1: Geef voldoende water voor vertrek

Voordat u vertrekt op vakantie is het aan te raden om alle planten even goed wat water te geven. Deze tip ligt eigenlijk voor de hand, maar het is wel heel belangrijk om zo de planten een goede boost te geven voor de vakantie. Wat ook gedaan kan worden is de kamerplanten even onder de kraan zetten, let wel op dat er dan geen water onderin de pot blijft staan.  

 

Tip #2: Minder licht

Als het licht in de kamer wordt verminderd, dan zullen de planten minder behoefte hebben aan water. Het is ook niet de bedoeling dat ze in het donker staan, dit houden de planten dan ook weer niet vol. Kies ervoor om de planten wat verder van het raam te zetten of de gordijnen wat meer dicht te doen. Wat minder licht kan al veel schelen in het waterverbruik van de kamerplanten.

 

Tip #3: Geef geen extra voeding

Deze tip klinkt misschien wat raar, maar als er extra voeding aan de plant wordt gegeven dan wordt deze juist actiever. Dit kost de kamerplant ook meer energie en heeft het dus meer water nodig om te groeien. Stop ongeveer een week van te voren met het geven van extra voeding. Hou het gewoon bij genoeg water zodat de plant wel gewoon goed kan groeien.

 

Tip #4: Kies voor zelf watergevende potten

Door de kamerplanten in een zelf watergevende pot te plaatsen kunnen ze gerust even zonder water. Al hoewel ze niet zonder water zitten met deze potten. Door de plant water te geven slaat de pot het water op en dit wordt langzaam toegediend bij de plant. Zo kan een zelf watergevende pot erg handig zijn in deze vakantieperiode.

 

Schakel hulp in voor de verzorging van de kamerplanten

De bovenstaande tips zijn natuurlijk erg handig, maar als de vakantie langer dan twee weken duurt, dan moeten er toch andere maatregelen worden getroffen. Zo kan er hulp in worden geschakeld van anderen om de planten in de vakantie te verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan familie, vrienden of de vriendelijke buren. Zo kunt u zelf met een gerust hart op vakantie en komt u terug in een prachtig groen paradijs.