Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Uw planten buiten in de gaten houden

  • Geplaatst op
Uw planten buiten in de gaten houden

Een paar weken terug leek het erop dat de winter weer voorbij was en het prachtige lenteweer weer tevoorschijn kwam. Maar na afgelopen week en toekijkend op aankomende week zullen onze gedachten hier toch wat van afwijken.

Uw planten buiten in de gaten houden

Een paar weken terug leek het erop dat de winter weer voorbij was en het prachtige lenteweer weer tevoorschijn kwam. Maar na afgelopen week en toekijkend op aankomende week zullen onze gedachten hier toch wat van afwijken. Het winterse weer is volop in gang en overdag wil het maar moeilijk boven het vriespunt blijven. Het is dan ook verstandig om uw buitenplanten wat beter in de gaten te houden rond deze tijd. Er zijn planten die winterhard zijn en niet zoveel omkijk behoeven in de winter. Maar planten zoals palmen of olijfbomen hebben met dit koude weer toch wel wat extra bescherming nodig. Planten in pot hebben andere bescherming en verzorging nodig dat planten die in de volle grond staan. Hieronder vindt u een aantal tips en mogelijkheden om uw buitenplanten optimaal te beschermen tegen de koude temperaturen.

 

  1.  Plant in pot beschermen

De winterhardheid van een plant is de mate waarin ze bestand zijn tegen de kou. Dit hangt af van de soort plant en ook heeft dit te maken met de leeftijd van een buitenplant. Ook een belangrijke factor die daarbij een rol speelt is waar de plant groeit. Planten in pot lopen namelijk een groter risico op schade door vorst. Bij planten in pot bevinden de wortels zich boven de grond en zo kunnen deze sneller gaan bevriezen. Een manier om dit te voorkomen is om de pot te isoleren. Dit kunt u het beste doen voordat de plant in de pot wordt gezet. Hiervoor kunt u verschillende isolatiematerialen gebruiken zoals bubbeltjesfolie of tempex. Als dit is gedaan kan de buitenplant gewoon normaal in de pot worden geplaatst en zo is deze beschermd tegen de kou.

 

  1.  Plant in volle grond beschermen

Planten die in volle grond staan kunnen de kou vaak wat beter verdragen, maar toch zijn er een aantal planten die ook boven de grond bescherming nodig hebben. Zo zijn er speciale vliesdoeken om de planten te kunnen beschermen. Dit is een stof die erg licht is, deze kan als een soort cocon om de plant worden gedaan. Een vliesdoek ademt en zorgt ervoor dat er genoeg zuurstof bij de bladeren komt. U kunt hiervoor geen gewone folie gebruiken, hierdoor zal de plant stikken en zo gaat deze dood.

 

Extra bescherming geven aan uw planten in de winter

Wat extra aandacht aan uw buitenplanten in de winter is dus zeker aan te raden. Als u uw planten in de tuin mooi wilt houden, dan is goede bescherming niet te missen. Er zullen ook een aantal planten zijn die de winter en de vorst prima kunnen verdragen, dit is dan alleen maar makkelijk. Voor planten in pot geldt vaak dat ze bescherming nodig hebben tegen bevroren wortels. Wilt u zeker weten of uw planten de kou van de komende weken kunnen trotseren of dat ze wat extra hulp nodig zijn? Dan kunt u dit het beste even nachecken op internet, zo bent u er zeker van dat ook in het voorjaar de planten nog prachtig in uw tuin staan.