Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Verschillende palmsoorten voor in huis

  • Geplaatst op
Verschillende palmsoorten voor in huis

De palmenfamilie is erg groot en bestaat uit wel bijna 4000 bekende palm soorten. De meeste palmsoortenzijn te vinden in de tropen of de subtropen, maar ook in Nederland zijn er palmen te vinden. Deze palmen die in ons land zijn te vinden zijn vaak winterhard zodat ze ook de koude winters kunnen doorstaan.

Palmen voor een tropisch interieur

De palmenfamilie is erg groot en bestaat uit wel bijna 4000 bekende palm soorten. De meeste palmsoortenzijn te vinden in de tropen of de subtropen, maar ook in Nederland zijn er palmen te vinden. Deze palmen die in ons land zijn te vinden zijn vaak winterhard zodat ze ook de koude winters kunnen doorstaan. Tegenwoordig zijn palmen ook steeds meer te vinden in het interieur. Palmen geven een unieke uitstraling aan de ruimte waarin in deze wordt geplaatst, dit komt onder andere door de sierlijke bladeren. Palmen beschikken over diepgroene bladeren die lang en dun zijn, de vorm van de bladeren kan ook worden omschreven als waaiervormig. Door palmen in het interieur te plaatsen zorgt u eenvoudig voor een zomerse en tropische sfeer in huis. Er zijn erg veel verschillende soorten palmen, maar niet iedere palm is gemaakt voor het binnenklimaat. Toch zijn er nog veel soorten die speciaal zijn gekweekt als kamerplant en die binnen no-time het interieur kunnen opvrolijken.

 

Verschillende soorten palmen voor binnen

Voordat u een palm gaat aanschaffen is het belangrijk dat u weet of u voor de juiste soort palm kiest. Er zijn namelijk veel verschillende palmen en sommige van deze planten kunnen erg hoog en breed worden. Veel palmsoorten houden van een zonnige standplaats, op deze manier behouden ze de mooie kleur en kunnen ze optimaal groeien. Er zijn verschillende soorten palmen die perfect zijn voor in het interieur. Zo is de goudpalm een mooie binnenplant, deze staat ook wel bekend onder de naam Areca palm. Deze palmsoort komt oorspronkelijk uit Madagaskar, maar komt tegenwoordig ook voor op andere subtropische plekken. In de huiskamer is deze plant ook een echte topper en heeft naast een prachtige uitstraling ook nog eens een luchtzuiverende werking. Naast deze palmsoort is de Kentia palm ook een palmsoort die veel terug te vinden is in het interieur. De Kentia palm kan ook de lucht zuiveren, daardoor is deze plant erg geschikt voor in de woonkamer of op het kantoor. Deze palmsoort houdt van veel licht, maar op een wat donkere plek kan deze ook prima staan. De Kentia palm heeft niet veel water nodig, de grond dient alleen wel altijd iets vochtig te zijn. Naast deze twee palm soorten zijn de Rhapis palm en de Phoenix ook erg populair om hiermee het interieur mee op te fleuren.

 

Palmen goed verzorgen voor een sierlijke uitstraling

Palmen zijn niet de moeilijke planten, toch hebben ook deze kamerplanten een goede verzorging nodig om zo optimaal te kunnen groeien. Het belangrijkste wat alle palmen nodig hebben is zonlicht, water, goede grond en voeding is ook van belang voor een goede groei. De grond dient altijd iets vochtig te zijn, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Als de grond te veel water bevat kunnen de wortels gaan rotten en zo kan de plant langzaam dood gaan. Het is dus verstandig om palmen gedoseerd water te geven en niet in een keer veel water. Extra voeding is dus ook vaak verstandig om te geven, vooral in de wintermaanden, dan kunnen palmen wel wat extra’s gebruiken. Bent u op zoek naar een mooie palm, bekijk dan het uitgebreide palmen assortiment van Fleurdirect.nl. Hier vindt u verschillende palmsoorten die allemaal geschikt zijn voor in het interieur.