Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Waarom kantoorplanten onmisbaar zijn

  • Geplaatst op
Waarom kantoorplanten onmisbaar zijn

Waarom kantoorplanten onmisbaar zijn

Hoe staan de planten er op jouw kantoor bij? Staat er in iedere hoek een grote plant in bloei? Of is het zoeken naar het groen? Wanneer het gaat om een kantoorinrichting dan wordt er vaak gedacht aan de meest noodzakelijke dingen zoals bureaus, bureaustoelen en opbergkasten. De aankleding wordt in eerste instantie vaak vergeten, helemaal wanneer het om planten gaat. Uit onderzoek is gebleken dat juist planten een positief effect hebben op kantoor.

 

4 redenen om vandaag nog kantoorplanten aan te schaffen

Niet iedereen heeft groene vingers of zin om zijn kantoor te voorzien van planten. Toch zijn er genoeg redenen te bedenken om je kantoor te voorzien van kamerplanten.

 

#1 Het verbetert de luchtkwaliteit
We staan er niet altijd bij stil, maar de lucht op kantoor is vaak niet erg gezond. Apparaten zoals computers en printers stoten kleine stofdeeltjes uit die de lucht vervuilen. Daarnaast is het ook niet altijd mogelijk om een raam open te zetten of voldoende te ventileren. Hierdoor blijft de vervuilde lucht hangen en adem je deze iedere keer weer opnieuw in. Dit kan ervoor zorgen dat je last krijgt van hoofdpijn, pijnlijke ogen of een droge keel. Luchtzuiverende planten kunnen dit probleem voor een groot deel oplossen. Overigens verdwijnen ook vieze geurtjes door deze planten.

 

#2 Planten voor een betere akoestiek
Planten werken niet alleen luchtzuiverend; ze absorberen ook geluidsgolven en kunnen op die manier gebruikt worden om de akoestiek te verbeteren. Wanneer de kantoorruimte veel harde oppervlakten heeft zoals een betonnen of stenen vloer, dan zijn planten onmisbaar om geluidsoverlast en een galm tegen te gaan.

 

#3 Productiviteit, stress en creativiteit
Er blijkt een relatie te bestaan tussen de aanwezigheid van planten en de productiviteit van medewerkers. Uit onderzoek naar de invloed van planten op kantoor is gebleken dat medewerkers 12% productiever waren en minder stress ervoeren. Planten hebben bovendien een positief effect op de creativiteit en concentratie van mensen. Zelfs al met één plant op kantoor neemt de creativiteit toe. Wetenschappers vermoeden dat dit komt door het rustgevende effect van planten.

 

#4 Het algemeen welzijn en de sfeer op kantoor
Wetenschappers hebben ontdekt dat planten op kantoor het algemeen welzijn van medewerkers met maar liefst 47 procent kan verhogen. Werknemers zijn meer tevreden en gezonder in een groene werkomgeving, dit leidt tot minder ziekteverzuim. Natuurlijk zorgen planten op kantoor ook voor extra sfeer. Ze brengen een uitnodigend en warm gevoel met zich mee voor zowel de werknemers als de bezoekers.


Kunstplanten of zelfwatergevende potten

Heb je geen groene vingers of zie je het gewoon niet zitten om de planten op kantoor te verzorgen. Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om nepplanten in je kantoor neer te zetten. Kunstplanten kunnen niet verkleuren of afsterven, op deze manier kunnen de planten jarenlang op dezelfde manier blijven staan. Daarnaast kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om zelfwatergevende potten aan te schaffen. Fleurdirect.nl heeft een uitgebreid aanbod aan kantoorplanten in zelfwatergevende potten.

Heeft u vragen over onze kantoorplanten of potten? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag met het creëren van een nette groene uitstraling op kantoor.