Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Woonplant maand juli: Kalanchoë

  • Geplaatst op
Woonplant maand juli: Kalanchoë

De Kalanchoë heeft in de maand juli het recht tot woonplant van de maand. Deze kleurrijke plant behoort tot de vetplantenfamilie en is vooral afkomstig uit Madagaskar. De plant kent ongeveer 125 soorten die eronder vallen. De plant komt dus oorspronkelijk uit Madagaskar, maar is rond 1930 naar Europa gehaald.

De kleurrijke Kalanchoë als woonplant van de maand juli

De Kalanchoë heeft in de maand juli het recht tot woonplant van de maand. Deze kleurrijke plant behoort tot de vetplantenfamilie en is vooral afkomstig uit Madagaskar. De plant kent ongeveer 125 soorten die eronder vallen. De plant komt dus oorspronkelijk uit Madagaskar, maar is rond 1930 naar Europa gehaald. De Kalanchoë is tegenwoordig een erg populaire kamerplant, dit komt onder andere door de vele kleuren waarover deze beschikt. Deze plant is dus een echte kamerplant, maar kan ook prima buiten staan. Het moet dan wel warm genoeg zijn buiten, in de winter zal de Kalanchoë niet buiten kunnen staan. De keuze uit Kalanchoë kamerplanten is enorm, dit komt onder andere door de vele soorten die te verkrijgen zijn in diverse kleuren. Deze kamerplant is een makkelijk plant qua verzorging en u heeft er maar weinig omkijken naar. De meeste soorten van de Kalanchoë kunnen prima in de volle zon staan en zo zorgen ze voor een kleurrijke en vrolijke vensterbank.

 

Een makkelijk te verzorgen kamerplant

De Kalanchoë staat niet alleen bekend om de mooie kleuren, maar ook om de makkelijke verzorging van deze prachtige kamerplant. Iedere plant heeft water nodig, zo ook de Kalanchoë, maar toch heeft deze niet zo veel water nodig om goed te kunnen bloeien. Tussen de watergeefbeurten door is het belangrijk dat de grond goed op droogt. Dus voordat er weer opnieuw water wordt toegediend, dient de grond echt droog te zijn. Voorkom dan ook altijd dat de Kalanchoë in een te natte grond komt te staan. Qua warmte en licht is dit ook een gemakkelijke plant om te hebben, deze kan zowel op een zonnige plek staan als in de schaduw. Doordat de Kalanchoë een vetplant is, is het niet nodig om extra voeding toe te dienen. Vetplanten zijn gewend aan zware omstandigheden en is zo ontwikkeld dat deze zelf de juiste voedingsstoffen uit de grond kunnen halen.

Als het voorkomt dat de bladeren van de Kalanchoë bruine of gele randen krijgen, dan is dit vaak het teken dat ze te veel water toegediend krijgen. Het kan ook zijn dat de bladeren een hele donkergroene kleur krijgen, dan kunt u ze beter op een iets lichtere plek zetten. Door de makkelijke verzorging van deze sierlijke kamerplant is deze erg populair. Deze is dan ook te verkrijgen in verschillende kleuren, zoals rood, wit, oranje, geel en roze. Op deze manier kunt u met deze plant een zomerse look in huis creëren en in de zomer kunt u het terras of de tuin ermee opvrolijken.

 

Meer vrolijke planten als de Kalanchoë

Naast de Kalanchoë zijn er nog meer prachtige kamerplanten die beschikken over de mooiste kleuren. Zo is de orchidee een hele populaire kamerplant die het goed doet in de Hollandse woonkamers. Daarnaast doen Anthuriums het ook altijd goed, deze kamerplanten zijn ook te verkrijgen in verschillende kleuren. De lepelplant is ook een kamerplant die mooie kleurrijke bloemen laat groeien. Deze gekleurde kamerplanten kunt u eenvoudig online bestellen in de webshop van Fleurdirect.nl. Heeft u nog vragen over onze kleurrijke planten of over andere kamerplanten uit ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie, handige tips en het juiste advies.