Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Woonplant van de maand mei: Binnenstebuiten planten

  • Geplaatst op
Woonplant van de maand mei: Binnenstebuiten planten

In de maand mei draait het om de binnenstebuiten planten, dit zijn kleurrijke planten die u zowel binnen als buiten kunt plaatsen. Op deze manier kunt u het interieur over laten lopen naar buiten en zo een geheel creëren aan groen.

Woonplant van de maand mei: Binnenstebuiten planten

In de maand mei draait het om de binnenstebuiten planten, dit zijn kleurrijke planten die u zowel binnen als buiten kunt plaatsen. Op deze manier kunt u het interieur over laten lopen naar buiten en zo een geheel creëren aan groen. Er zijn verschillende soorten planten die hiertoe behoren, zo hebt u onder andere de Calla, Celosia en de Campanula. Het zijn dus prachtige woonplanten die het zowel binnen als buiten prima doen. Door deze planten haalt u veel kleur in huis of voegt u juist meer kleur toe in uw tuin. Iedere plantensoort beschikt weer over eigen unieke kleuren en zo creëert u een heel kleurenpallet bij elkaar met deze prachtige binnenstebuiten planten. U kunt kiezen voor zachte pasteltinten, maar ook voor vrolijke felle kleuren die zonder enige moeite uw interieur of tuin helemaal opfleuren.

 

Mooie planten voor zowel binnen als buiten

De binnenstebuiten planten komen dus in verschillend soorten, waaronder de bekende Campanula. Dit is een sterke en makkelijk te verzorgen plant die u het in de tuin erg goed doet, maar ook prima binnen kan staan. Door de kleurrijke bloemen die deze plant laat groeien beschikt deze over een hoge sierwaarde en vrolijkt deze de tuin of uw woonkamer binnen no-time op. De bloemen van deze plant komen voor in de kleuren roze, lila, paars of wit. De Campanula hoort bij de Campanulaceae, ook wel de klokjesfamilie genoemd. De plant kan in de koudere maanden binnen staan en in de lente en zomer kan de Campanula lekker naar buiten om daar de boel op te vrolijken. Naast de Campanula is de Calla ook een bekende binnenstebuiten plant. De Calla staat ook wel bekend als de Zantedeschia en is een elegante kamerplanten die ook prima een tijd buiten kan doorbrengen. Deze plant heeft prachtige bladeren en aan het uiteinde kelkvormige schutbladeren. Deze schutbladeren hebben vaak de mooiste kleuren, van rood, paars en zelfs bijna helemaal zwart. De Calla past erg goed in een modern en strak interieur, maar kan in de wat warmere maanden het terras of de tuin ook voorzien van wat meer groen en kleur.

 

Waarom u binnenstebuiten planten aan moet schaffen

Het komt steeds vaker voor dat het interieur overloopt in de tuin, dus dat deze twee plekken bij elkaar passen. Zo kunt u denken aan buitenkeukens, balkons of een mooi terras die goed bij het interieur passen. Als u kiest voor binnenstebuiten planten hebt u zowel kamerplanten als planten voor buiten. Zo kunt u bijvoorbeeld de Campanula of de Calla in de winter binnen zetten en in de warmere buiten naar buiten doen. Door deze verschillende planten met elkaar te combineren creëert u een unieke sfeer en uitstraling zowel binnen als buiten. De meeste binnenstebuiten planten staan graag op een koele en lichte plek zodat ze op deze manier optimaal kunnen groeien en bloeien. Daarnaast zijn er een aantal soorten die gemakkelijk te verzorgen zijn en maar weinig aandacht nodig hebben.