Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Woonplant van de maand oktober

  • Geplaatst op
Woonplant van de maand oktober

Woonplanten die de maand oktober in het zonnetje worden gezet, zijn planten met bijzondere luchtzuiverende eigenschappen. Deze kamerplanten worden ook wel zuiver groen genoemd. Deze planten zorgen voor een mooie toevoeging aan het interieur en daarnaast ook voor een gezondere lucht in huis.

Zuiver groen, woonplanten van de maand oktober

Woonplanten die de maand oktober in het zonnetje worden gezet, zijn planten met bijzondere luchtzuiverende eigenschappen. Deze kamerplanten worden ook wel zuiver groen genoemd. Deze planten zorgen voor een mooie toevoeging aan het interieur en daarnaast ook voor een gezondere lucht in huis. Onder deze groep van zuiver groen vallen verschillende kamerplanten. Zo is de klimop een bekende plant binnen deze categorie van kamerplanten. De klimop is een mooie hangplant die als echte designer uw woonkamer een boost geeft. En dus niet alleen qua uitstraling maar ook een boost van frisse lucht. De klimop, ook wel Hedera genoemd, is een plant met lianen die het hele jaar door groen blijven. Daarnaast beschikt deze plant over leerachtige bladeren, die effen groen kunnen zijn, maar er zijn ook bladeren die beschikken over mooie gele en zilverkleurige bladtekeningen.

 

Naast deze klimop valt de Gerbera ook onder het zuiver groen. De Gerbera heeft misschien wel de meest herkenbare bloem ter wereld. De plant beschikt over de mooiste kleuren en daarnaast helpt deze kamerplant ook mee aan een goede luchtvochtigheidsgraad. De bloemen van de Gerbera zijn er in verschillende kleuren, zo kunt u kiezen voor een mooie oranje met rode kleur, of een wit met paarse bloem. Het blad van de plant is stevig en heeft een luchtzuiverende eigenschappen.

 

Kiezen voor luchtzuiverende planten, zoals de krulvaren of lepelplant

Luchtzuiverende planten zijn echte musthaves voor in het interieur. Zo zorgt het niet alleen voor meer groen, maar ook voor een zuivere en schone lucht. Er zijn verschillende soorten luchtzuiverende planten die onder het zuiver groen behoren. Hierboven noemden we al twee prachtige soorten, maar daarnaast is de Lepelplant ook een populaire zuiverende plant. De Lepelplant staat ook wel bekend onder de naam Spathiphyllum. Deze behoort tot de Araceae familie en komt van oorsprong voor in Colombia waar ze in de tropische regenwouden staan. De Lepelplant heeft, zoals de naam al weggeeft, lepelvormige bladeren met een diepgroene kleur. Bent u toch op zoek naar een iets speelsere luchtzuiverende plant, dan is de krulvaren de perfecte uitkomst. Deze plant is erg eigenwijs en groeit alle kanten op, hierdoor is de plant nooit hetzelfde en zijn ze altijd uniek. De plant houdt van een ruime standplaats om zo zijn gang te kunnen gaan en genoeg ruimte te hebben om zich te kunnen ontwikkelen. De krulvaren zorgt voor een nonchalante look in het interieur en daarnaast helpt het met het reinigen van de lucht in huis.

 

Waar u op moet letten bij de aanschaf van zuiver groen

Naast dat zuiver groen uw interieur een boost geeft, geeft het de lucht in de ruimte ook een frisse boost. Maar voordat u zo’n zuiver groene plant koopt, zijn er een aantal punten waar u op moet letten. Zo is het belangrijk dat u de juiste pot erbij kiest, waar de plant goed in kan staan en dat deze genoeg ruimte heeft. Alle zuiver groene planten dienen in een vochtige grond te staan om zo verdroogde bladeren en bladuitval te voorkomen. Om de luchtzuiverende functie van de planten zo goed mogelijk te stimuleren is het van belang dat u ze vrijhoudt van gele bladeren. Voor meer informatie over luchtzuiverende planten kunt u contact opnemen met de klantenservice van Fleurdirect.nl. Daarnaast kunt u verschillende planten die onder het zuiver groen behoren eenvoudig online bestellen in onze webshop.