Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Zelf watergevende potten ideaal voor de vakantie

  • Geplaatst op
Zelf watergevende potten ideaal voor de vakantie

Een aantal blogs terug kwam de zelf watergevende pot aan bod in een lijstje met tips voor de verzorging van kamerplanten tijdens de vakantie. Dit is dan ook niet voor niets. De zelf watergevende pot is namelijk erg gemakkelijk voor mensen die er in de zomer even tussenuit gaan.

Zelf watergevende potten ideaal voor de vakantie

Een aantal blogs terug kwam de zelf watergevende pot aan bod in een lijstje met tips voor de verzorging van kamerplanten tijdens de vakantie. Dit is dan ook niet voor niets. De zelf watergevende pot is namelijk erg gemakkelijk voor mensen die er in de zomer even tussenuit gaan. Door gebruik te maken van deze potten kunnen de kamerplanten prima een paar weken staan voordat ze weer water toegediend krijgen. Een watergevende pot kan worden gebruikt voor iedere kamerplant en zo kan er met een gerust hart vakantie worden gevierd. Voor vertrek dienen de potten dan even goed te worden gevuld met water en zo kunnen ze die paar weken vakantie prima overleven en is er altijd een groen en fris ontvangst bij terugkomst.

 

Hoe werkt een zelf watergevende pot?

Heel handig zo’n zelf watergevende bloempot, maar hoe werkt deze precies? Voordat een zelf watergevende pot zijn werk kan doen, moet er eerst water worden toegevoegd. Dit water wordt opgeslagen in een waterreservoir wat zich op de bodem van de pot bevindt. Door de scheidingsbodem in de pot wordt het waterreservoir gescheiden van de grond. Op deze manier heeft het water genoeg ruimte en wordt niet gelijk al het water opgenomen door de wortels van de plant.

 

De planten nemen zelf iedere keer water op als ze hier behoefte aan hebben. Het verschilt per plantensoort hoe lang het waterreservoir mee kan. Vaak is dit tussen de 3 tot 4 weken, hierna moet het reservoir weer worden bijgevuld met water. Veel zelf watergevende potten beschikken over een watermeter. Hierdoor kan er gemakkelijk worden afgelezen wanneer er water moet worden toegediend. Zo komt de plant nooit te kort en krijgt deze ook zeker niet té veel water, dit kan namelijk ook schadelijk zijn voor kamerplanten.

 

De voordelen van zo’n makkelijke pot

Nooit meer hangende kamerplanten? Kies dan voor een zelf watergevende pot! Een zelf watergevende pot brengt veel gemakken met zich mee en ook een aantal voordelen. Als eerste natuurlijk dat er niet zo vaak water toegediend hoeft te worden. Eens in de 3 tot 4 weken het waterreservoir bijvullen en de planten kunnen er weer tegenaan. Daarnaast krijgen de kamerplanten nooit te veel of te weinig water. Door het watergeefsysteem wat zich in de pot bevindt wordt het water gelijkmatig opgenomen door de planten. Dit zorgt ervoor dat de kamerplanten altijd genoeg water krijgen en hierdoor optimaal kunnen groeien.

 

Verschillende soorten zelf watergevende bloempotten

Er zijn verschillende soorten zelf watergevende potten te verkrijgen. Bij Fleurdirect.nl hebben we een ruim aanbod aan zelf watergevende potten van Lechuza. Er zijn veel diverse modellen te vinden in de webshop. Zo kunnen de bloempotten in ieder interieur worden geplaatst. Zowel voor grote als kleine kamerplanten zijn er zelf watergevende bloempotten verkrijgbaar. Daarnaast beschikt iedere zelf watergevende pot over een handige watermeter. Zo is er goed te zien wanneer het waterreservoir weer moet worden bijgevuld. Bekijk voor de handige bloempotten nu snel het uitgebreide aanbod van Fleurdirect.nl en bestel deze eenvoudig online!