5 kamerplanten ter vervanging van uw kerstboom

  • Geplaatst op
5 kamerplanten ter vervanging van uw kerstboom

De feestdagen zijn weer achter de rug en alle kerstversiering verlaat langzaam weer onze woonkamers. De kerstboom heeft zijn tijd ook weer gehad en kan ook uit huis worden gezet. U kunt gelijk na de jaarwisseling de kerstboom weghalen.

Uw kerstboom vervangen door deze 5 kamerplanten

De feestdagen zijn weer achter de rug en alle kerstversiering verlaat langzaam weer onze woonkamers. De kerstboom heeft zijn tijd ook weer gehad en kan ook uit huis worden gezet. U kunt gelijk na de jaarwisseling de kerstboom weghalen. Daarnaast kunt u ook wachten tot driekoningen, als deze dag is geweest moeten alle kerstbomen uit huis zijn. Driekoningen vindt plaats op 6 januari en vanaf dan moet er weer wat anders voor de kerstboom in de plaats komen. Als de kerstboom weg is, is er vaak gelijk weer een lege plek en is het interieur een beetje saai. Toch kunt u heel eenvoudig de mooie groene kleuren weer in huis halen. Door uw kerstboom te vervangen voor een aantal prachtige kamerplanten houdt u die mooie groene uitstraling. Maar welke planten zijn nou het meest geschikt om in plaats van de kerstboom er neer te zetten? Er zijn genoeg planten die daar geschikt voor zijn en de volgende 6 kamerplanten doen het het beste rond deze tijd.

  1. De bananenplant

Een grote plant die erg geschikt is om de plek van uw kerstboom in te nemen. De bananenplant beschikt over grote diepgroenen bladeren en als u de plant goed verzorgt kan deze ook nog bananentrossen laten groeien. De bananenplant, ook wel Musa genoemd, houdt van veel licht en bij het raam is dan ook de perfecte standplaats.

  1. De Philodendron

De Philodendron Melanochrysum is een zeldzame plant die u niet veel tegen zult komen in het interieur. En daarom is deze perfect om in uw woonkamer te zetten om zo een unieke uitstraling te creëren. Door de grote bladeren die deze kamerplant heeft vult deze de leegte ruimte van uw kerstboom gelijk op. Daarnaast zorgt de mooie groene kleur van deze kamerplant voor een frisse en vrolijke uitstraling.

  1. Diverse cactus soorten

Eigenlijk doen cactussen het altijd goed, deze planten zijn namelijk een mooie en daarnaast ook stoere toevoeging aan uw interieur. Zo is de vijgcactus een goede vervanger voor de kerstboom. Deze cactus is verkrijgbaar in diverse groottes en zo kunt u zelf bepalen of u een tafelvariant kiest of juist een grotere cactus. Naast de vijgcactus doet de zaagcactus het ook erg goed met zijn unieke uitstraling.

  1. De Vissenstaartpalm

De naam van deze plant zegt het eigenlijk al, de bladeren hebben een vorm van een vissenstaart. Door deze unieke vorm, krijgt de vissenstaartpalm een aparte uitstraling en vrolijkt daardoor uw interieur binnen no-time op. Deze palmsoort kan erg hoog worden, zo kan deze tot maar liefst 1,5 meter hoog groeien. De vissenstaartpalm houdt van redelijk wat water en kan op verschillende plekken in het huis neer worden gezet.

  1. De Watercacao

De Watercacao, misschien beter bekend als Pachira aquatica, is een grote unieke kamerplant. Deze kamerplant heeft een gevlochten stam en is prima als vervanging voor uw kerstboom. Door de grootte van de watercacao vult deze de lege ruimte gelijk weer op en zo heeft u al snel weer een groen interieur. Deze kamerplant houdt van veel water, maar geef dit niet te vaak.