Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Alocasia is woonplant van de maand september

  • Geplaatst op
Alocasia is woonplant van de maand september

Een woonplant die niet zo gouw over het hoofd wordt gezien, dat is de Alocasia. Deze kamerplant heeft een unieke uitstraling en beschikt over een behoorlijke grootte. Daarnaast zijn de bladeren van deze plant ook erg groot en dit draagt ook bij aan de naam.

Woonplant van de maand september: Alocasia

Een woonplant die niet zo gauw over het hoofd wordt gezien, dat is de Alocasia. Deze kamerplant heeft een unieke uitstraling en beschikt over een behoorlijke grootte. Daarnaast zijn de bladeren van deze plant ook erg groot en dit draagt ook bij aan de naam. De Alocasia wordt namelijk ook wel olifantsoor genoemd, deze kamerplant staat voor de maand september in het zonnetje. De plant is dus best groot, maar toch geeft het een luchtige uitstraling aan uw interieur. De bladeren van de Alocasia hebben een mooie vorm en de nerven in het blad komen duidelijk terug in het uiterlijk. Deze mooie en unieke kamerplant komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië. Er zijn 79 verschillende soorten en de Alocasia behoort tot de Aronskelkfamilie. Als deze kamerplant wordt gecombineerd met de juiste pot, dan is het een echte eyecatcher in het interieur.

 

De Alocasia optimaal verzorgen en een goede plek geven

De Alocasia dient wel goed verzorgd te worden om de mooie groene kleur te behouden en goed door te kunnen groeien. Deze plant komt uit het tropische regenwoud en is daarom veel vochtigheid gewend, u dient dan ook regelmatig water toe te dienen. De olifantsoor houdt van veel licht, maar zet deze niet in direct zonlicht, dat zal hij niet fijn vinden. Ook staat deze kamerplant het liefst in een wat vochtige ruimte, als dit niet lukt dan kunt u de plant eens in de week besproeien met water. De Alocasia heeft in de winter geen extra voeding nodig, hij zit dan in zijn winterslaap. Echter kan deze plant in de zomer wel wat plantenvoeding gebruiken om zo goed te kunnen groeien. Een mooie eigenschap van deze kamerplant, is dat deze zelf weer nieuwe bladeren aan laat groeien. Worden de bladeren dus bruin, wees niet bang, hiervoor komen weer mooie groene bladeren voor terug. De plant dient wel goed verzorgd te worden om weer nieuwe bladeren aan te kunnen maken. De plant is dus niet heel moeilijk qua verzorging, maar het moet wel gebeuren om de Alocasia in leven te houden

 

alocasia kamerplantEen prachtige olifantsoor in de woonkamer

Wilt u graag de Alocasia, ook wel olifantsoor genoemd, in uw woonkamer neerzetten, kies dan voor een groot exemplaar. Een grote variant van deze kamerplant geeft gelijk karakter en sfeer aan het interieur en dat met maar één plant. Als u kiest voor zo’n goede plant, dan is het ook van belang dat deze in de goede pot komt te staan. De pot dient groot genoeg te zijn om zo de plant optimaal te kunnen laten groeien en dat de pot de Alocasia niet tegenhoudt. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een kleinere versie van de Alocasia, deze hoeft dan ook niet in een grote pot te staan. Een kleinere plant kan prima om de tafel staan of bijvoorbeeld in de keuken voor een subtiele toevoeging. De Alocasia vindt u in het assortiment van Fleurdirect.nl, hier vindt u verschillende soorten van deze plant. Daarnaast hebben we ook bijpassende potten waar deze kamerplanten perfect in kunnen staan.