Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Aloë Vera plant

  • Geplaatst op
Aloë Vera plant

De Aloë Vera plant staat bekend om haar helende werking van de gel die in de planten zit. De plant die we vooral tegenkomen in Afrika en het Carabische gebied zou helpen tegen eczeem en heeft een verzachtende werking bij verbranding. De Aloë Vera plant is dus heel veelzijdig en een aangename kamerplant om aan je interieur toe te voegen.

Aloë Vera is woonplant van de maand Augustus

De Aloë Vera plant is een bekende plant, maar nog niet zo bekend voor in het interieur. Daar gaan we in de maand Augustus dan maar even verandering in brengen. De maand Aloë Vera staat vooral bekend door de verschillende verzorgingsproducten voor het lichaam die de gel van deze plant bevatten. Naast dat deze plant dient als ingrediënt voor verzorgingsproducten, dient de plant ook als decoratiemiddel in het interieur. De plant heeft een robuuste, stoere, maar tegelijkertijd ook een sierlijke uitstraling. De plant beschikt over een korte stam die zich aan de basis vertakt, de bladeren van deze plant staan vaak dicht bij elkaar. Deze bladeren hebben een unieke blauwgroene kleur en lopen uit in een punt. De Aloë Vera staat naast kamerplant dus ook bekend in andere producten. Zo wordt het vruchtvlees van de plant gebruikt in dranken en de binnenste laag in de bladeren vindt u terug is veel cosmeticaproducten. Naast dat het uw huid laat stralen, laat het uw interieur ook stralen en is deze plant een zekere musthave voor een unieke uitstraling.

 

Herkomst van de unieke Aloë Vera plant

De Aloë Vera vindt haar oorsprong vooral in het Caribische gebied, maar ook in landen in Afrika. De naam van de plant komt van het Arabische woord ‘alloeh’, dit betekent bittere substantie. In Afrika wordt de plant ‘Aalwijn’ genoemd en dit betekend daar bitter sap. Het Aloë Vera geslacht kent verschillende plantensoorten, we hebben het hierover ongeveer 300 verschillende soorten. Al deze planten hebben verdikte bladeren en de meeste beschikken ook over de plakkerige en gelachtige substantie. Er zijn verschillende afmetingen te verkrijgen van de unieke Aloë Vera plant, zo zijn er kleinere exemplaren die prima in de vensterbank of op tafel kunnen staan. Daarnaast zijn er ook grotere Aloë Vera planten die een mooie plek verdienen in het interieur. De kleinste soort van deze plantensoort is de Aloë saundersiae en het grootste soort is de Aloë bainesii.

 

De Aloë Vera met een makkelijke verzorging in het interieur 

De Aloë Vera planten zijn in de laatste jaren vooral bekend komen te staan om de helende werking van de gel in de planten. Deze zou helpen tegen bijvoorbeeld eczeem, uitslag of als crème voor verkoeling van een verbrande huid. Hoe goed de plant ook voor de huid kan zijn, zien wij de Aloë Vera ook graag terugkomen in het interieur. Deze kamerplant is redelijk makkelijk als het gaat om de verzorgen en heeft niet zo veel aandacht nodig om goed te kunnen groeien. Het enige wat belangrijk is voor de Aloë Vera plant is water, toch heeft deze niet veel water nodig. De plant is namelijk succulent, dit houdt in dat de bladeren in de plant het vocht opnemen en zo een voorraad aan water op kunnen slaan. De standplaats van de Aloë Vera is ook niet heel bijzonder, het liefst staat de plant half in de schaduw. Dus af en toe en af en toe een wat donkerdere plek is perfect voor de plant. Kies voor een grote Aloë Vera plant met verdikte bladeren om een echte statement te maken.