Amaryllis, woonplant van de maand december

  • Geplaatst op
Amaryllis, woonplant van de maand december

Veel kamerplanten rusten in de winter even uit en dat is het moment waarop de Amaryllis tot bloei komt. Zo heeft u met de woonplant van de maand zelfs in december mooie bloeiende kamerplanten in uw woonkamer.

Amaryllis, woonplant van de maand december

Veel kamerplanten rusten in de winter even uit en dat is het moment waarop de Amaryllis tot bloei komt. Zo heeft u met de woonplant van de maand zelfs in december mooie bloeiende kamerplanten in uw woonkamer. De Amaryllis heeft u een unieke uitstraling, dit komt onder andere door de prachtige variatie van kleuren. De plant groeit uit een bol en komt met een lange rechte stengel omhoog, waaruit knoppen komen die zich openen met prachtige kelken van fluweelachtige blaadjes. Deze bladeren komen uit in diverse kleuren als wit, rood, roze en meer prachtige kleuren. De bloemen kunnen wel 20 cm breed worden, zo hebt u er maar een paar van nodig om het interieur op te fleuren in de winter. Hoe mooi is dat, een kamerplant die in de winter bloeit!

 

De herkomst van de kleurrijke Amaryllis

De Amaryllis komt uit een familie met meer dan 70 soorten, dit is de Narcis familie. De Amaryllis komt vooral voor in tropische delen van de Caraïben, Mexico en in het noorden van Argentinië. In 1800 werd de plant voor het eerst gekweekt in Europa en vanuit daar is deze prachtige plant ook in de woonkamers van Nederland gekomen. Doordat deze plant oorspronkelijk uit een tropisch gebied komt, dan deze beter in een warme omgeving staan. Maar ook op koelere plekken zal deze plant zeker bloeien. Het kan zijn dat dit dan iets langer duurt, maar de prachtige bloemen komen zeker tevoorschijn. In de winter doet deze plant het dan ook prima, de temperatuur die uzelf fijn vindt, zal deze plant ook zeker gunstig vinden. De Amaryllis zorgt dus voor wat warmte in de koude dagen door zijn unieke kleuren en vormen.

 

Verzorging en onderhoudt van deze kleurrijke kamerplant

Een Amaryllis kunt u op verschillende manieren in uw woonkamer zetten. Zo kunt u ervoor kiezen om deze plant in een vaas te zetten met water, of gewoon in een pot. Als de Amaryllis in een bloempot komt te staan, dan dient de bloembol tot de helft in grond te zitten. Als u ervoor kiest om de plant in grond te zetten, dan dient deze grond altijd iets vochtig te zijn. Geef dus regelmatig om zo de bloei van deze plant te ondersteunen. De Amaryllis is een plant die perfect op tafel kan staan of op een kast, de vensterbank is toch een iets mindere plek voor deze kamerplant. Veel zonlicht heeft deze plant namelijk niet nodig en met een goede temperatuur komen de bollen prachtig tot bloei. De verzorging van de Amaryllis is dus niet zo moeilijk, u moet het alleen wel onderhouden. De plant kan op verschillende manieren worden neergezet, zo kunt u dus kiezen voor een prachtige pot. Daarnaast is de Amaryllis ook prachtig op glas, hierbij dienen alleen de wortels van de plant het water aan te raken. Genoeg mogelijkheden dus om deze prachtige winterplant in uw interieur te verwerken.