Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

April is de maand van de bananenplant

  • Geplaatst op
April is de maand van de bananenplant

Deze maand staat de bananenplant in het zonnetje en dat is niet zomaar. De bananenplant is een plant die het interieur gelijk een tropische uitstraling geeft. Daarnaast zijn er nog meer punten waarom deze plant is verkozen tot plant van de maand april.

April is de maand van de bananenplant

Deze maand staat de bananenplant in het zonnetje en dat is niet zomaar. De bananenplant is een plant die het interieur gelijk een tropische uitstraling geeft. Daarnaast zijn er nog meer punten waarom deze plant is verkozen tot plant van de maand april. De bananenplant, ook wel dwergbanaan of Musa genoemd, is afkomstig van de Musaceae familie. De plant heeft een mooi tropisch uiterlijk, dit komt vooral door de grote hardgroene bladeren. De stam van de bananenplant is dik en vanuit daar vormen zich weer meerdere bladeren die uit verschillende punten van de stam groeien. Er zijn erg veel verschillende soorten bananenplant, we praten dan over maar liefst 400 diverse rassen. De bananenplanten zijn niet allemaal eetbaar en ook niet iedere plant laat goede bananen groeien. Er zijn een aantal soorten die binnen kunnen groeien en er komen dan ook echt bananen aan als u deze plant goed verzorgt. Vaak duurt het ongeveer 3 jaar voordat er ook echt eetbare bananen aan uw bananenplant komen.

 

Een goede verzorging voor de bananenplant

Wilt u lang kunnen genieten van de prachtige bananenplant, dan is het van belang dat u deze de juiste verzorging biedt en dat de plant zo optimaal kan groeien en bloeien. Het is een tropische plant en dit heeft dan ook invloed op de verzorging die deze plant wenst te krijgen. De bananenplant heeft veel water nodig, als u de plant 3 keer in de week water toedient kan deze daar genoegen mee nemen. Zorg er wel voor dat de wortels niet onder water komen te staan, een lichtvochtige grond is perfect. Daarnaast houdt de bananenplant ervan om op een warme plek te staan, naarmate de plant ouder wordt kan deze meer zonlicht verdragen. Maar hou de plant in het begin nog uit het zonlicht en laat deze er langzaam aan wennen. De bananenplant staat naast een warme plek ook graag op een vochtige plek, lukt dit niet helemaal dan kunt u de plant af en toe besproeien om zo de plant toch vochtig te houden.

 

Een plant voor zowel binnen als buiten

De bananenplant is de perfecte kamerplant om het interieur mee op te vrolijken en er wat meer kleur aan te geven. Omdat de meeste bananenplanten op den duur best groot worden kunt u hier een mooi plek voor uitkiezen. Een mooie pot om in te staan is voor deze plant ook niet mis, zorg er dan wel voor dat deze genoeg ruimte heeft om verder te groeien. Naast dat de plant geschikt is als kamerplant, kan deze ook prima buiten staan. Houdt er wel rekening mee dat de bananenplant vaak niet winterhard is en dus alleen in de zomermaanden in uw tuin of op het terras kan staan. U kunt de bananenplant dan op een zonnige plek zetten en het liefst uit de wind. Als u een bananenplant koopt vangt u dus twee vliegen in één klap, zowel een prachtige kamerplant voor in het interieur als een sierlijke terrasopvuller of voor in de tuin.