Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Bromelia is woonplant van de maand maart

  • Geplaatst op
Bromelia is woonplant van de maand maart

Als we spreken over een grote familie van eenzaadlobbige planten, dan hebben we het over de bromeliafamilie. Door de sierlijke bloemen die deze planten laten bloeien zijn ze erg populair als kamerplant en worden ze hier dan ook speciaal voor gekweekt.

Bromelia is woonplant van de maand maart

Als we spreken over een grote familie van eenzaadlobbige planten, dan hebben we het over de bromeliafamilie. Door de sierlijke bloemen die deze planten laten bloeien zijn ze erg populair als kamerplant en worden ze hier dan ook speciaal voor gekweekt. De bladeren verschillen per plant van elkaar, zo hebt u dunne naalden, maar ook dikke platte bladeren. Er zijn verschillende soorten die behoren tot de Bromelia familie. Zo is er onder andere de Tallandsia, deze plant heeft opvallende gekrulde bladeren. Het ziet eruit als een echte exotische plant en hierdoor haalt u gelijk de zomer een beetje in huis, perfect dus voor deze tijd van het jaar om alvast in de stemming te komen. Naast de Tallandsia is er ook de Gusmania, deze plant behoort ook tot de Bromelia familie en is wat kleurrijker. De Gusmania heeft opvallende schutbladeren die variëren van de kleuren rood, oranje, geel, groen en nog meer prachtige kleuren. Daarnaast is er nog de Sierananas, de Vriesea, de Aechmea en nog meer sierlijke kamerplanten die tot deze prachtige plantenfamilie behoren.



Meer kleur in huis door de Bromelia

Doordat de Bromelia mooie en sierlijke bloemen laat bloeien en de bladeren vaak felle kleuren hebben geven ze algauw een vrolijke uitstraling aan een ruimte. U kunt deze kamerplant op verschillende manieren combineren in het interieur en deze kan op diverse plekken staan. Zo kunt u ervoor kiezen om deze op een mooie plek in de woonkamer neer te zetten, maar in de slaapkamer kan deze ook prima staan. Zo kunt u diverse ruimtes binnen no-time opvrolijken met de diverse soorten die tot deze familie behoren. Het is maar net wat u zelf mooi vindt en wat er in het interieur past. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een elegante groene Bromelia in de woonkamer te zetten, maar een sierlijke Bromelia met roze of rode bladeren is ook erg mooi.



Het verzorgen van deze prachtige kamerplant

U wilt natuurlijk wel even door met deze geweldige kamerplant en het is daarom dan ook van belang om deze goed te verzorgen. Gelukkig is de Bromelia een makkelijke plant en kost het u niet veel tijd om langer te kunnen genieten van deze kleurrijke plant. De Bromelia heeft niet veel water nodig, als u ervoor zorgt dat de grond altijd iets vochtig is dan groeit de plant het beste. Met één keer per week water neemt de Bromelia genoegen en leeft deze rustig verder. Deze kamerplant staat het liefst op een zonnige en lichte plek, te veel zon kan ervoor zorgen dat de bladeren bruin worden. Wilt u de Bromelia nou optimaal laten groeien en bloeien dan kunt u in de lente en zomer gebruik maken van extra plantenvoeding.