Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Bruine of gele bladeren, wat nu?

  • Geplaatst op
Bruine of gele bladeren, wat nu?

Hebt u een tijdje geleden prachtige kamerplanten aangeschaft die uw interieur een mooie groene uitstraling geven, maar wordt die groene kleur wat minder? Dan vraagt u zich misschien af wat u hieraan kunt doen.

Bruine of gele bladeren, wat nu?

Hebt u een tijdje geleden prachtige kamerplanten aangeschaft die uw interieur een mooie groene uitstraling geven, maar wordt die groene kleur wat minder? Dan vraagt u zich misschien af wat u hieraan kunt doen. Er zijn erg veel verschillende soorten kamerplanten, bij de ene plant worden de bladeren sneller bruin of geel dan bij andere planten. U wilt uw kamerplanten natuurlijk mooi groen houden zodat ze uw interieur blijven opvrolijken. Gelukkig kunt u wat doen als de bladeren bruin of wat geel worden. Vaak worden bladeren bruin als ze niet de juiste verzorging krijgen, dit kan zijn dat de plant te weinig water toegediend krijgt. Bij sommige planten kan het zelfs zijn dat de plant juist te veel water krijgt en daardoor de bladeren gaan verkleuren. Kijk dus goed hoeveel water de plant nodig heeft en voor de optimale groei van de kamerplant kunt u zich daar het beste aan houden. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de kamerplant op een te lichte plek staat of in de zon en deze daar niet goed tegen kan. Bladeren kunnen ook bruin worden als de plant juist licht behoeft en deze op een schaduwrijke plek staat. Het is verstandig om goed de verzorging van de plant na te kijken en dit te volgen om zo de kamerplanten mooi groen te houden.

 

Een goede verzorging van uw kamerplanten

Iedere kamerplant heeft een andere verzorging nodig, toch zijn er bepaalde soorten die ongeveer dezelfde verzorging dienen te krijgen. Zo hebt u bijvoorbeeld diverse orchideeën, deze prachtige kamerplanten hebben niet veel water nodig. Ze houden er wel erg van om op een lichte plek te staan, maar het liefst niet in de directe zon. Bij de planten kunt u ook aan de bladeren zien of de verzorging goed is, bij te veel water of juist te weinig water of licht worden de bladeren dof en verkleuren ze. Naast deze plantensoorten zijn palmen ook erg populair als kamerplant, deze halen de zomer gelijk bij u in huis. Palmen houden van redelijk wat water, deze moeten namelijk altijd in een vochtige grond staan. Daarnaast zijn plamen fan van het licht, maar direct zonlicht kan beter worden vermeden. Door te veel zon of te veel water kunnen de bladeren geel worden en hierdoor verliest de plant zijn mooi uitstraling. Vaak begint het bij de puntjes van de bladeren, deze bruine puntjes kunt u dan gerust afkippen.

 

Extra voeding en handige accessoires gebruiken

Om het verzorgen van uw kamerplanten wat makkelijker te maken zijn er verschillende handige accessoires die u hiervoor kunt gebruiken. Zo kunt u ervoor kiezen om extra voeding bij de plant te doen om zo de groei te stimuleren. Kamerplanten voeding wordt vaak aangeraden in het voorjaar en in de zomer, in deze tijd hebben kamerplanten het vaak wat moeilijker. Er zijn verschillende soorten voeding te verkrijgen voor diverse kamerplanten, zo kunt u uw kamerplanten de juiste verzorging bieden. Daarnaast is een gieter ook altijd wel handig en de juiste potgrond voor uw planten is ook niet te missen. Deze accessoires en de extra voeding voor uw kamerplanten vindt u in onze webshop en daarnaast kunt u hier ook terecht voor de mooiste kamerplanten.