Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Buitenplanten voor in de tuin

  • Geplaatst op
Buitenplanten voor in de tuin

Planten voor binnen zijn erg leuk en fleuren het interieur binnen no-time op. Maar buiten kan er soms ook wel wat meer kleur komen en kan de tuin of het terras wel een mooie plant gebruiken. Er zijn verschillende buitenplanten die het buiten gelijk opvrolijken zonder er veel tijd in te moeten steken.

Leuke buitenplanten voor op het terras of in de tuin

Planten voor binnen zijn erg leuk en fleuren het interieur binnen no-time op. Maar buiten kan er soms ook wel wat meer kleur komen en kan de tuin of het terras wel een mooie plant gebruiken. Er zijn verschillende buitenplanten die het buiten gelijk opvrolijken zonder er veel tijd in te moeten steken. Voordat u nu enthousiast aankopen gaat doen is het verstandig om eerste even te kijken welke planten het beste in uw tuin kunnen staan. Zo is het van belang om te kijken of uw terras of tuin op het noorden, oosten, zuiden of juist op het westen ligt. Ook is het belangrijk om vast te stellen hoeveel ruimte er is en of er grote of juist wat kleinere planten kunnen komen te staan. Natuurlijk moet u ook rekening houden met wat u zelf mooi vindt en wat u er graag wilt hebben staan, zo kunt u een goede keuze maken voor de leukste buitenplanten.

 

Verschillende soorten planten voor buiten

Er zijn diverse planten die prima buiten kunnen staan, toch is het in de winter wel wat lastiger om planten buiten te zetten. Niet elke plant is wintervast en dus ook niet altijd geschikt voor in de winter om buiten te zetten. De buxus is een bekende buitenplant die in de zomer mooi groen bloeit en die de winter ook overleeft. Een buxus heeft niet veel verzorging nodig, maar het is wel van belang dat het gedaan wordt. Het hele jaar door geeft deze buitenplant een prachtige uitstraling aan uw tuin, de groene kleur blijft namelijk in de winter ook gewoon. Voor in de wintermaanden is wel van belang dat er iets meer aandacht wordt geschonken aan de buxus. Wat extra water en na de winter een goede dosis mest zodat de plant extra voeding krijgt om weer mooi te kunnen bloeien in het voorjaar.

Naast de buxus kunt u ook kiezen voor een naaldboom, deze buitenplanten zijn te verkrijgen in verschillende maten en zo kunt u kiezen voor een grote of juist een kleine naaldboom. Een naaldboom is gemakkelijk in de verzorging en behoeft alleen goed onderhoudt tijdens de groeimaanden. De rest van het jaar is de verzorging minimaal en blijft de naaldboom mooi groen. U kunt de naaldboom in de tuin zetten, maar deze kan ook prima in een mooie pot vertoeven op het balkon of terras.

 

Een echte terrasplant die ook binnen kan staan

Planten voor buiten doen het vaak mooi bij een goede verzorging. Ze kunnen de tuin, het terras of het balkon opvrolijken en dat met een mooie groene kleur. Hoewel ze eigenlijk voor buiten zijn, zijn de meeste terrasplanten ook geschikt voor in het interieur. Zo kunt u bijvoorbeeld prima een naaldboom binnen neerzetten, maar ook een citroenboom die normaal vaak buiten staat kan ook de woonkamer een tropische boost geven. Zo kunt u eindeloos blijven combineren en kunt u op zijn tijd zowel de tuin als de woonkamer opfleuren met de mooiste planten. In de webshop van Fleurdirect.nl vindt u diverse buitenplanten die zelfs in de winter buiten kunnen blijven staan. Maar deze planten kunnen ook worden gebruikt voor binnenshuis.