Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Cyclaam is woonplant van de maand november

  • Geplaatst op
Cyclaam is woonplant van de maand november

De vrolijk gekleurde Cyclaam is woonplant van de maand november, en dat is niet zomaar. De Cyclaam is namelijk een perfecte plant voor in de wintermaanden, de plant kan rond deze tijd namelijk zowel binnen als buiten de boel opfleuren.

Cyclaam; woonplant van de maand november

De vrolijk gekleurde Cyclaam is woonplant van de maand november, en dat is niet zomaar. De Cyclaam is namelijk een perfecte plant voor in de wintermaanden, de plant kan rond deze tijd namelijk zowel binnen als buiten de boel opfleuren. De Cyclaam behoort tot de sleutelbloemfamilie en is vooral te vinden rondom het Middellandse Zee gebied. De Cyclaam is tegenwoordig veel in de woonkamers van Nederland te vinden en daarnaast ook in onze tuinen. De bladeren van deze mooie kamerplant kunnen verschillende vormen hebben. Aan de bladeren zijn dan ook de verschillende soorten Cyclamen te herkennen. Er zijn dus verschillende soorten van deze kamerplant, zo is er de cyclaam pupurascens, deze plant bloeit in de zomer en beschikt over mooie rode bloemen. Dan is er nog de cyclaam hederifolium, deze is in het najaar aan de beurt en heeft roze of witte bloemen die wat kleiner zijn dan normaal. Daarnaast is er voor in de winter ook een kleurrijke Cyclaam, dit is de Coum. Deze winterbloeier is te verkrijgen in de kleuren roze, rood of eentje met witte bloemen.

 

De Cyclaam goed verzorgen, ook in de winter

Als u een Cyclaam in uw huis wilt plaatsen, dan moet u rekening houden met de standplaats. Deze kamerplant houdt namelijk niet van direct zonlicht, maar dient wel op een lichte plek te staan. Niet alleen in de woonkamer doen ze het goed, ook kunnen ze prima in de tuin staan. De grond waar de Cyclaam in staat dient altijd iets vochtig te zijn, maar ook weer niet te nat, dit kan namelijk zorgen voor wortelrot. Als u de plant buiten neerzet, dan is het verstandig om in de winter de grond te bedekken met een laag compost. Door deze extra laag zorgt u ervoor dat de wortels van de Cyclaam beschermd zijn tegen de vorst. De Cyclaam coum is erg mooi voor in de woonkamer, maar in de winter kunt u deze ook gerust in de tuin zetten. De meeste planten bloeien namelijk niet in de winter en door de Cyclaam rond deze tijd buiten te zetten heeft u toch nog kleur in uw tuin. Met de Cyclaam kunt u dus alle kanten op en deze planten gaan lang mee, als u ze voorziet van de juiste verzorging.

 

Een kleurrijk interieur met deze mooie kamerplant

Met de Cyclaam kunt u heel eenvoudig uw interieur opfleuren, dit komt door de vrolijke en felle kleuren van de bloemen. En ook in de winter kunt u dus kiezen voor kleur in uw tuin. De Cyclaam is dan ook niet voor niet woonplant van de maand november. Naast dat deze uw interieur opvrolijkt, kunt u ook uw tuin meer kleur geven. Zo kunt u eenvoudig afwisselen en zorgt ervoor dat zowel binnen als buiten voorzien is van vrolijke planten. Er zijn dus verschillende soorten Cyclamen, het is verstandig om van tevoren goed te kijken waar u de plant neer wilt zetten. Naar aanleiding daarvan kunt u goed beslissen welke soort Cyclaam u dan het beste kunt aanschaffen.