Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

De exclusieve palmen zijn woonplanten van de maand Februari

  • Geplaatst op
De exclusieve palmen zijn woonplanten van de maand Februari

Deze maand staan de exclusieve palmen in het zonnetje en dat is niet zomaar. De winter komt langzaam ten einde en de lente ligt alweer om de hoek, het wordt dan ook tijd dat we alvast in de stemming komen.

De exclusieve palmen zijn woonplanten van de maand Februari

Deze maand staan de exclusieve palmen in het zonnetje en dat is niet zomaar. De winter komt langzaam ten einde en de lente ligt alweer om de hoek, het wordt dan ook tijd dat we alvast in de stemming komen. Alles komt langzamerhand weer tot bloei en het wordt weer groen buiten, ook binnen moeten we hier eigenlijk iets aan gaan doen. Dit kan prima door wat palmen in huis te plaatsen, op deze manier creëert u een vrolijke en kleurrijke uitstraling in huis. Er zijn verschillende soorten kamerplanten die onder de palmenfamilie behoren. Van nature komen de palmen vooral voor in de tropen en subtropen, maar door deze prachtige kamerplanten kunnen we de palmen ook gewoon in huis halen.

 

Verschillende soorten palmen voor in huis

Er zijn veel diverse soorten palmen, maar er zijn er toch een aantal die er echt uitspringen en vaak te vinden zijn in het interieur. Zo is er de Cycas, deze plant is klein van stuk maar beschikt over een prachtige uitstraling. Door de sierlijke bladeren die eruitzien als veren en door de kleine dikke stam is het geen normale kamerplant. Wilt u lang genieten van deze kamerplant dan is het van belang om deze goed te verzorgen, de Cycas kan dan heel wat jaren oud worden. Naast de Cycas is de Rhapis ook een prachtige palm voor binnen. Deze kamerplant wordt ook wel de dwerg palm genoemd, het is een kleine plant maar straalt veel kracht uit door de volle bos bladeren. De Rhapis komt oorspronkelijk uit China en groeit daar vooral in de vochtige bossen. Deze plant ziet er mooi en sierlijk uit, maar dat is niet alles, deze kamerplant zuivert ook nog eens de lucht in huis. Door vuil uit de lucht te zuiveren en deze op te nemen in de bladeren wordt de lucht schoner en de Rhapis gebruikt het weer als voedingsstoffen. Naast deze twee palmen zijn er natuurlijk nog meer exclusieve palmen, zo heeft u de Caryota, de Livistona en nog meer prachtige kamerplanten die behoren tot de palmfamilie.

 

Het interieur lente-proof maken

Als het voorjaar weer begint wilt u natuurlijk wel weer dat heerlijke lentegevoel krijgen. Toch is de lente in Nederland niet altijd zonnig en kleurrijk, vooral in het begin van de lente wil het nog weleens grijs en regenachtig zijn buiten. Toch kunt u binnen alvast aan de slag gaan om toch het voorjaar weer tot leven te roepen. Door frisse kleuren in huis te brengen komt u al een heel eind, dit kan doormiddel van diverse accessoires. Toch doen kamerplanten het altijd goed, een sierlijke en kleurrijke palm in de woonkamer brengt gelijk die frisse tint en het lentegevoel terug.